Universiteit Leiden

nl en

TRIXY Expertisecentrum

De TRIXY Studie

Met de TRIXY Studie willen we in kaart te brengen hoe kinderen met een extra X of Y chromosoom zich ontwikkelen. Helpt u ook mee?

Opgroeien met een extra X of Y chromosoom

Er is nauwelijks iets bekend over hoe jonge kinderen met een extra X of Y chromosoom zich ontwikkelen op het gebied van sociaal gedrag, leren, emoties en taal. Deze kennis is juist hard nodig om de zorg te verbeteren. Zulke kennis is cruciaal om u beter te kunnen informeren na de diagnose en u te helpen de ontwikkeling van uw kind  zo goed mogelijk te ondersteunen.

We willen bovendien graag onderzoeken op welke manier informatie en ondersteuning de ontwikkeling van deze kinderen kan stimuleren.

Doet u ook mee aan de TRIXY Studie?

We nodigen alle ouders van kinderen met een extra X of Y chromosoom in Nederland en Belgiƫ uit voor de TRIXY Studie, omdat het belangrijk is om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen en alle individuele verschillen tussen kinderen in kaart te brengen. Wij hopen dat u aan deze studie mee wilt doen en wilt helpen ouders en kinderen in de toekomst beter te kunnen ondersteunen.

We komen graag bij u thuis!

Samen zoeken we naar een geschikte locatie voor het onderzoek. Dat kan bij u thuis of ergens bij u in de buurt. Uiteraard bent u ook welkom bij ons op de Universiteit!

Wie kunnen deelnemen aan het onderzoek?

  • Kinderen met een leeftijd tussen de 1 en 6 jaar en hun ouders in Nederland en BelgiĆ«
  • Kinderen met een diagnose van 47, XXX (Triple X / Trisomie X), 47, XXY (Klinefelter syndroom) of 47, XYY

Als u uw telefoonnummer achterlaat, dan bellen we u terug!