Universiteit Leiden

nl en

Stages en praktijkervaring opdoen

Minor Kindermishandeling

Bachelorstudenten aan de Universiteit Leiden kunnen in hun keuzevakruimte de minor 'Kindermishandeling en Verwaarlozing: een levensloopperspectief' volgen. Zij bestuderen dan het onderwerp Kindermishandeling vanuit verschillende disciplines: pedagogiek, psychologie, rechten en geneeskunde. Ter afsluiting doen de studenten een korte stage van 15 werkdagen.

De minor Kindermishandeling en Verwaarlozing: een levensloopperspectief bestaat uit 6 vakken. De minor begint met een introducerende, multidisciplinaire cursus, gevolgd door 4 verdiepende cursussen waarin studenten onder andere leren over signalering, behandeling en preventie van kindermishandeling. Een korte praktijkstage sluit de minor af. De minor is bedoeld voor bachelorstudenten en wordt vooral gevolgd door studenten Pedagogische Wetenschappen, Psychologie en Criminologie.

Ter afsluiting doen de studenten een korte stage van 15 werkdagen bij een instelling of professional die werkt aan preventie, opsporing of behandeling van kindermishandeling. Mocht een langere periode gewenst zijn, dan kan dit in overleg met de student en de stagecoördinator. De stageopdrachten zijn heel uiteenlopend qua inhoud. De student werkt in de stagebiedende instelling aan een opdracht en krijgt daarnaast de gelegenheid de werkwijze van de instelling te leren kennen.

Meer informatie voor studenten over de minorstage Kindermishandeling

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.