Logo Universiteit Leiden.

nl en

Programma in de Hortus

In de Hortus loop je vandaag tegen pop-up wetenschappers aan die je leuke dingen laten zien, voelen, ruiken en proeven. Want wat zit er toch in die orchidee die fruitvliegjes aantrekt, zou je het kunnen namaken? Vanille is lekker maar misschien kun je er ook een geneesmiddel van maken. Hoe verteert zo’n vleesetende plant z’n prooi eigenlijk? Allemaal vragen van onderzoekers waarvoor de plantenverzameling in de Hortus heel handig is. Luister naar onderzoekers luisteren en ga natuurlijk zelf op zoek naar wat er in de Hortus te ontdekken is.

POP-up wetenschap in de Hortus

Wetenschapper Roderick wil meer weten over hoe de planten in de wereld gekomen zijn. Ga met hem in gesprek over waar, hoe en waarom al die mooie bloemen ontstaan zijn. Dr. Gerda vertelt over planten en gezondheid; vroeger kon je niet zomaar naar de apotheek met een receptje van de dokter, je ging op zoek in de natuur. Zie dan maar eens uit te vinden wat goed voor je is en wat niet (spieken bij aapjes?). Biologe Nienke speurt met je naar bestuivers – in tropische landen zijn dat soms ook vogels en vleermuizen. Kunstenares Wieteke vertelt hoe je mooie, handige dingen maakt van materialen uit de natuur.

Neem gerust je jongere broertje of zusje mee want de hele jonge onderzoekers kunnen meer over vlinders ontdekken. Zoek de wetenschappers op in de tuin, luister naar wat ze te vertellen hebben en stel ze je vragen!

Prijs
Deze activiteit is gratis in combinatie met een geldig entreeticket voor de Hortus.

Komt u luisteren naar een van de presentaties? Er start een presentatie om 11:30, 12:30, 13:30 en 14:30 uur.
Bij deelname krijgt u een gratis kopje koffie/thee/limonade aangeboden.

Bijzonderheden
Bij slecht weer kun je in de tropische kassen op onderzoek, bij mooi weer kun je ook van de rest van de tuin genieten. Loop je eigen route en ga zelf op ontdekkingsreis met een kaart of speurtocht. Heb je vragen? Hier kun je ze stellen.

* Zondag 7 oktober is het ook nog Weekeind van de Wetenschap: dan is er een lezing en een kinderworkshop in de Hortus.

Deze website maakt gebruik van cookies.