The Big Leiden Presidential Breakfast USA America elections
Research focus area

Project 2: Van Wanorde naar Orde

De onderzoeksgroep Van Wanorde naar Orde: Conflict en de Bronnen van Legitimiteit is één van de drie projecten die worden mogelijk gemaakt door het profileringsgebied Politieke Legitimiteit.

Dit project wordt geleid door José Carlos Aguiar (universitair docent Geschiedenis/Latijns-Amerika Studies) en Isabelle Duyvesteyn (hoogleraar Internationale Studies/Wereldgeschiedenis).

- Kick-off congres: 20-21 oktober 2016
- Conferentie: "Rebels, criminals, militias and warlords on a global scale", 14 november 2017

Achtergrond

Sinds 2016 sponsort het profileringsgebied Politieke Legitimiteit drie interdisciplinaire onderzoeksprojecten aan de Universiteit Leiden. De financiële impuls stimuleert vernieuwend, interdisciplinair onderzoek naar legitimiteitsvraagstukken in Leiden en Den Haag, evenals het aantrekken van onderzoekers en van externe onderzoeksgelden om dit onderzoek te bevorderen.

Projectbeschrijving

Zie hiervoor de Engelstalige projectwebsite.