Universiteit Leiden

nl en

Promoveren

Buitenpromovendus

Leiden Law School biedt ook de mogelijkheid om buitenpromovendus (zonder aanstelling) te worden. Aanvragen worden door het gehele jaar geaccepteerd.

Procedure

Om buitenpromovendus te worden dien je te beschikken over een promotievoorstel. Je onderzoeksvoorstel moet passen binnen het onderzoek van een onderzoeksprogramma van de faculteit.

Je aanvraag wordt pas in behandeling genomen nadat je het onlineformulier hebt ingevuld en met alle bijbehorende documenten hebt toegezonden aan de Graduate School.

De volledige aanvraag moet omvatten:

  • een specifiek, innovatief en vrij uitgebreid onderzoeksvoorstel;
  • de naam van een mogelijke promotor (professor) op het vakgebied en met de expertise dat bij het onderzoeksvoorstel past (informatie over onderzoek en eventuele hoogleraar);
  • een voltooid masterdiploma of LL.M. diploma inclusief de bijbehorende cijferlijst;
  • tenminste één gepubliceerd artikel/hoofdstuk dat relevant is op het gebied van het voorgestelde onderzoek.

Financiering


Buitenpromovendi moeten hun eigen afspraken maken voor de financiering van hun onderzoeks- en woonkosten. Externe financieringsmogelijkheden kunnen met uw promotor worden onderzocht. Voor vacatures aan de Leiden Law School zie http://vacancies.leiden.edu.

Kosten

Tot nu toe zijn er in de meeste gevallen geen kosten verbonden als men buitenpromovendus aan de Universiteit Leiden is. Echter, sommige afdelingen hebben een betalend PhD-track zoals Het Instituut voor Lucht  en ruimterecht, het Van Vollenhoven Instituut and the Grotius PhD Track.

Meer informatie

Starten van een promotie
De promovendiopleiding 

Mocht u meer vragen hebben over de promovendiopleiding, mail de graduate school.