Congres 100 jaar ILO 7 februari 2019 in Leiden

Op 7 februari 2019 wordt in Leiden het 100-jarig bestaan van de International Labour Organisation gevierd. Deze feestelijke gelegenheid wordt georganiseerd door de universiteit Leiden in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het centrale thema deze dag zal zijn “Future of Work”, en wat de mogelijke gevolgen zijn van de veranderende wereld van werk voor de IAO en haar toezichtsystemen. Verschillende sprekers zullen deze dag hun visie op dit onderwerp delen. Om u alvast te verdiepen in dit onderwerp, kunt u de artikelen onder ‘achtergrond’ inzien.

Wouter Koolmees
Wouter Koolmees is namens D66 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voordat Koolmees minister werd in het kabinet Rutte-III had Koolmees verschillende functies binnen het ministerie van financiën.

Guy Ryder
Guy Ryder is directeur-generaal van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). In de jaren ’90 was Ryder ook al werkzaam voor de IAO, toen als secretaris van het werknemersbureau van de IAO. Hierna maakte Ryder een uitstap naar de Internationaal Verbond van Vrije Vakverenigingen (IVVV). In 2010 ging Ryder terug naar de IAO, waar hij sinds 2012 directeur-generaal is.

Catelene Passchier
Catelene Passchier is sinds juni 2017 voorzitter van de werknemersgeleding van de ILO. Hiervoor was zij werkzaam als vicevoorzitter bij het FNV.

Ton Schoenmaeckers
Ton Schoenmaekers is werkzaam bij het VNO-NCW/MKB als lobbyist en advocaat. Daarvoor was Schoenmaekers werkzaam als secretaris gezondheidszorg en secretaris sociale zaken, tevens bij VNO-NCW. Daarnaast heeft Schoenmaekers meerdere nevenactiviteiten gedaan, zoals Raad van Commissarissen bij STECR en Raad van Advies voor Internationaal Arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden.

Klara Boonstra
Klara Boonstra is werkzaam als hoogleraar internationaal arbeidsrecht op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast is zij directeur van de Wiardi Beckman Stichting, een wetenschappelijk bureau voor sociaal-democraten. Tevens is zij Legal Council bij de FNV.

Paul van der Heijden
Paul Van der Heijden is hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden. Daarvoor is Van der Heijden werkzaam geweest als rechter en rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam en later Universiteit Leiden. Van der Heijden is tevens voorzitter van de Committee on Freedom of Association van de International Labour Organisation van de VN.

Locatie en contact

Deze gelegenheid zal plaatsvinden in het Academiegebouw, Rapenburg 73, 2201 CX Leiden. Het academiegebouw is te bereiken met de auto, parkeren is mogelijk in de omliggende straten.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Pam van Hooijdonk.