Universiteit Leiden

nl en

Center for Entrepreneurship and Innovation

Speerpunten

Het centrum kent vier pijlers:

Information platform

Deel van het centrum is het informatieplatform waarbij de laatste trends op het gebied van juridisch ondernemerschap en “legal tech” op de voet gevolgd worden. Het centrum voorziet in een netwerk omtrent “legal tech” waarvan ook de "legal tech" denktank onderdeel is. Doordat deze bestaat uit ondernemers en onderzoekers uit het vakgebied zijn wij altijd meteen op de hoogte van wat er in de markt speelt.

Innovation labs

Eén van de doelen van het centrum is het helpen van bestaande ondernemingen met innovaties om zo stand te houden in deze wereld van technologische ontwikkelingen. Dit doen we onder andere door middel van “innovation labs”. Dit zijn open innovatie-sessies met mensen uit het veld (startups en bestaande ondernemingen) en onze studenten. In teamverband verkennen we de mogelijkheden, schrijven we business cases en vinden we passende bedrijfsmodellen voor de veranderende juridische dienstverlening. Studenten maken samen bedrijfsanalyses en bedenken verbeteringen voor de  aangesloten ondernemingen. Hierbij denkend aan nieuwe verdienmodellen of het meer of anders benutten van de “legal tech”.

Legal startup support

Er is nog veel mogelijk op het gebied van technologische ontwikkelingen in de juridische bedrijfstak. Als centrum  motiveren we onze studenten om zelf met ideeën te komen voor innovaties. Vervolgens begeleiden we ze dan ook in het daadwerkelijk oprichten van een onderneming. Maar ook externe startups kunnen bij ons terecht voor advies. Wij begrijpen als geen ander hoe de ondernemende kant van de juridische dienstverlening eruit ziet.

Legal counsels/General Counsels

We spreken met bedrijfsjuristen over wat juridische innovatie voor hen betekent. Zij zijn bij uitstek de klanten van de advocatenkantoren. Wat wil zo’n klant van een advocatenkantoor? Wil de klant internetapplicaties of op internet gebaseerde samenwerkingssystemen? Is het nog te vroeg om na te denken over afname van informatie van niet-advocatenkantoren?