Logo Universiteit Leiden.

Over Project Omilia

Omilía betekent ‘praten’ in het Grieks. Het kunnen uiten van emoties, bijvoorbeeld door middel van praten, lijkt belangrijk voor kinderen om hun emoties te leren reguleren. Hoewel kinderen met selectief mutisme in sommige situaties (meestal thuis) heel goed kunnen praten, lukt dit in andere situaties niet (vaak op school). Ze blokkeren en het ‘niet praten’ lijkt onbewust hun manier te zijn om met spanning in sociale situaties om te gaan.

Nikki Nibbering

Promovendus  aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen, Instituut Pedagogische Wetenschappen Neuropedagogiek en ontwikkelingsstoornissen.

Maretha de Jonge

Hoogleraar Orthopedagogiek in het bijzonder tbv de universitaire postmaster beroepsopleiding tot Orthopedagoog-Generalist.

Hanna Swaab

Prof. Hanna Swaab is hoogleraar op het vakgebied van Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen aan de Universiteit Leiden. Zij is hier ook directeur van het Ambulatorium, en directeur van het TRIXY Expertise Centrum.