Logo Universiteit Leiden.

nl en

Selectieprocedure

Omdat er elk jaar meer aanmeldingen binnenkomen dan het aantal plekken dat we hebben, is er een selectieprocedure. Die procedure bestaat uit een aantal stappen, die we hieronder zullen doorlopen.

De eerste stap is selectie op school: jouw school selecteert welke leerlingen in aanmerking komen voor deelname. Je PRE-mentor is jouw eerste contactpersoon bij de selectie.

Nadat je op school bent geselecteerd, kun je je aanmelden voor het programma. Je aanmelding komt dan binnen bij het PRE-bureau. Daar worden alle aanmeldingen gelezen en beoordeeld. Als wij jouw aanmelding hebben ontvangen, word je uitgenodigd om deel te nemen aan een groepsdebat aan het eind van de zomervakantie of in de eerste schoolweek. Als de selectiecommissie na het debat nog steeds meer van je wil weten, word je uitgenodigd voor een selectiegesprek. Dit gebeurt maar af en toe.

Op basis van al deze gegevens neemt de selectiecommissie een besluit. Eind september is bekend welke leerlingen wel en welke niet worden toegelaten.

Selectiecommissie

De decaan van de Honours Academy stelt jaarlijks de selectiecommissie in. Deze bestaat uit: 

  • een lid van de wetenschappelijke staf verbonden aan het PRE; 
  • de onderwijsco├Ârdinator van het PRE; 
  • de onderwijsdirecteur van de Honours Academy. 

Deze selectiecommissie adviseert de decaan omtrent de toe te laten kandidaten.

Deze website maakt gebruik van cookies.