Logo Universiteit Leiden.

nl en

Aanmelding Pre-University Leiden

De aanmelding voor Pre-University Leiden bestaat uit twee delen: één van de leerling zelf en één van zijn/haar PRE-mentor. Het is belangrijk om de deadlines in de gaten te houden, zodat je niet te laat bent!

Voordat je het online aanmeldformulier gaat invullen, is het belangrijk om alle documenten al klaar hebt staan. Lees daarom eerst goed onderstaande informatie door.

Deadline voor leerlingen: Woensdag 24 juni 2020

Deel 1: Aanmelding leerling Pre-University Leiden

Het eerste deel van de aanmelding gebeurt door de leerling zelf via het online aanmeldformulier, met onder andere adresgegevens en persoonskenmerken.

Daarbij heb je de volgende bijlagen nodig:

 1. Een motivatiebrief 
  Hierin leg je uit wie je bent, waarom je aan het PRE-University Leiden wilt deelnemen en waarom juist jij een geschikte kandidaat bent voor het PRE.
 2. Een toestemmingsformulier van je ouders/verzorgers 
  Toestemming van je ouders om mee te doen aan de selectie en het gehele programma te doorlopen (als je wordt toegelaten).
 3. Een aanbevelingsbrief van een ‘derde’ persoon 
  Deze wordt geschreven door bijvoorbeeld een muziekdocent of een trainer, maar géén familie en vertelt iets over jou in een andere context dan op school.

Voorheen vroegen we je nog om een kopie van je paspoort of ID-kaart. Dat is nu niet meer nodig, omdat wij dit in verband met de nieuwe privacywetgeving niet meer van je mogen vragen.

Klik hier voor het 'aanmeldformulier leerling'.
LET OP: Momenteel krijg je een foutmelding na het invullen van het formulier en ontvang je geen bevestiging van je aanmelding. We zijn bezig om dit op te lossen!

Deel 2: PRE-mentoraanmelding Pre-University Leiden

Het tweede deel van de aanmelding gebeurt door de PRE-mentor, via het online aanmeldformulier voor PRE-mentoren. Daarvoor zijn nodig:

 1. Gemiddelde overgangscijfer van 4 naar 5 vwo (i.v.m. met de uitbraak van COVID-19 hebben verschillende scholen aanpassingen gedaan op het gebied van toetsen en cijfers. Uiteraard houdt de selectiecommissie daar rekening mee bij de selectie voor PRE.  In het aanmeldingsformulier van de PRE-mentor is een extra veld toegevoegd om toelichting te geven op de totstandkoming van het  gemiddelde overgangscijfer van de kandidaat en daarnaast een mogelijkheid om de cijfers voor diagnostische toetsen of generieke beoordelingen toe te lichten of mee te sturen)
   

 2. Aanbeveling PRE-mentor aan de hand van enkele vragen 

Bij deze aanmelding is de volgende bijlage vereist:

 1. Cijferoverzicht overgangsrapport 4-5 vwo in pdf.

Deadline voor mentoren: Maandag 13 juli 2020

Klik hier voor het 'aanmeldformulier PRE-Mentor'.

Privacy

De bescherming van jouw gegevens is belangrijk voor ons. Daarom houdt het Pre-University College zich bij de verwerking van jouw persoonsgegevens aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Lees voordat je je aanmeldt de privacyverklaringen van het PRE en de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies.