Logo Universiteit Leiden.

nl en

Aanmelding PRE Leiden

De aanmelding voor PRE Leiden bestaat uit twee delen: de leerling- en de mentoraanmelding. Houd de deadlines in de gaten zodat je niet te laat bent.

Om je aan te melden, moet je in samenwerking met je PRE-mentor één aanmelding indienen. Dit werkt als volgt.

Als leerling vul je het onderstaande formulier uiterlijk donderdag 23 juni 2022 in. Hierin geef je ook aan wie je PRE-mentor is. Vervolgens wordt het formulier, met een aantal lege velden, automatisch naar de ingevulde PRE-mentor gestuurd. De PRE-mentor vult vervolgens het formulier verder in met aanvullende gegevens, dit gebeurt uiterlijk donderdag 14 juli 2022. Aangezien het formulier op basis van het mailadres dat jij invult naar de docent wordt gestuurd, is het extra belangrijk dat je het e-mailadres van je PRE-mentor correct invult! Controleer daarom na je aanmelding bij je PRE-mentor of hij of zij daadwerkelijk jouw formulier heeft ontvangen.

Let er ook op dat we de naam van je PRE-mentor vragen, dus de persoon die het Pre-University College op school coördineert en begeleidt. Dit is mogelijk iemand anders dan je mentor van je klas op school. Controleer dus goed van tevoren wie je PRE-mentor is.

Voordat je het online aanmeldformulier gaat invullen, is het belangrijk om alle documenten al klaar te hebben staan. Lees daarom eerst goed onderstaande informatie door.

Deadline voor leerlingen: Donderdag 23 juni 2022
Deadline voor mentoren: Donderdag 14 juli 2022

Pre-University College Leiden

Het eerste deel van de aanmelding gebeurt door de leerling zelf via het online aanmeldformulier, met onder andere adresgegevens en persoonskenmerken.

Daarbij heb je de volgende bijlagen nodig:

  1. Een motivatiebrief 
    Hierin leg je uit wie je bent, waarom je aan het PRE-University Leiden wilt deelnemen en waarom juist jij een geschikte kandidaat bent voor het PRE. Richtlijnen voor de motivatiebrief vind je hier. 
  2. Een toestemmingsformulier van je ouders/verzorgers 
    Toestemming van je ouders om mee te doen aan de selectie en het gehele programma te doorlopen (als je wordt toegelaten).

Deadline voor leerlingen: Donderdag 23 juni 2022

Het tweede deel van de aanmelding gebeurt door de PRE-mentor, als een aanvulling op de aanmelding van de leerlingen. De PRE-mentor ontvangt per mail het formulier om de onderstaande gegevens aan te vullen:

  1. Gemiddelde overgangscijfer van 4 naar 5 vwo (i.v.m. met de uitbraak van COVID-19 hebben verschillende scholen aanpassingen gedaan op het gebied van toetsen en cijfers. Uiteraard houdt de selectiecommissie daar rekening mee bij de selectie voor PRE.  In het aanmeldingsformulier van de PRE-mentor is een extra veld toegevoegd om toelichting te geven op de totstandkoming van het  gemiddelde overgangscijfer van de kandidaat en daarnaast een mogelijkheid om de cijfers voor diagnostische toetsen of generieke beoordelingen toe te lichten of mee te sturen)

  2. Aanbeveling PRE-mentor aan de hand van enkele vragen 

Bij deze aanmelding is de volgende bijlage vereist:

  1. Cijferoverzicht overgangsrapport 4-5 vwo in pdf.

Deadline voor mentoren: Donderdag 14 juli 2022

Meld je aan voor Pre-University College Leiden 2022-2024!

Klik op de link hieronder om bij het aanmeldingsformulier te komen. Zorg dat je de benodigde documenten (motivatiebrief + toestemmingsformulier ouders) bij de hand hebt voor je het formulier gaat invullen.

Klik hier om je aan te melden

Privacy

De bescherming van jouw gegevens is belangrijk voor ons. Daarom houdt het Pre-University College zich bij de verwerking van jouw persoonsgegevens aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Lees voordat je je aanmeldt de privacyverklaringen van het PRE en de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies.