Logo Universiteit Leiden.

nl en

Internationale Taalkundeolympiade

De vier winnaars van de Leidse Taalkundeolympiade mogen deelnemen aan de Internationale Taalkundeolympiade! Dit jaar is deze deelname afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Wij adviseren onze site en die van de Internationale Taalkundeolympiade (https://www.ioling.org/) in de gaten te houden voor updates en meer informatie.

De Internationale Taalkundeolympiade is onderdeel van een groep van twaalf Internationale Wetenschappelijke Olympiades (International Science Olympiads) en vindt ieder jaar in een ander land plaats. Ook bij de Internationale Taalkundeolympiade staat de combinatie van taal en logica centraal. De winnaars van de nationale Taalkundeolympiade in Leiden mogen meedoen met de internationale olympiade!

In 2021 vindt de Internationale Taalkundeolympiade plaats in Ventspils, Letland.

Deelname

Om deel te kunnen nemen aan de Internationale Taalkundeolympiade moet je eerst mee hebben gedaan aan de nationale Taalkundeolympiade. De winnaars hiervan mogen naar het buitenland om deel te nemen aan de Internationale Taalkundeolympiade. 

Dus wil je hier kans op maken en vind je taal en wiskunde leuk? Meld je dan aan voor de nationale Taalkundeolympiade in Leiden!

Deze website maakt gebruik van cookies.