Logo Universiteit Leiden.

nl en

Informatie voor docenten

De Taalkunde Olympiade biedt gemotiveerde leerlingen een extra uitdaging. Niet alleen leerlingen met een goed taalgevoel scoren hoog, maar vooral ook leerlingen die goed zijn in wiskunde en het oplossen van logische vraagstukken.

Voorbereiding op school

De afgelopen jaren is gebleken dat docenten én een groep leerlingen het leuk vinden om samen alvast verschillende opgaven te maken. Deelnemers kunnen zich zo in de vorm van een projectje op de Taalkunde Olympiade voorbereiden. Op deze website kunt u daarom verschillende opgaven & oplossingen downloaden. Daarnaast kunt u onderaan deze pagina een pdf-bestand met tips voor het maken van de opgaven downloaden.

Aanvraag folders en posters

Wij zouden het erg op prijs stellen als u leerlingen enthousiast kunt maken voor de Taalkunde Olympiade, u kunt hiervoor promotiemateriaal aanvragen. De poster en folders om op school op te hangen en neer te leggen krijgt u dan automatisch toegestuurd. Promotiemateriaal voor de olympiade is vanaf half september beschikbaar, daarna hebben leerlingen tot december de tijd om zich op te geven voor de voorronde. De opgaven voor de voorronde worden nog voor de kerstvakantie verstuurd, daana hebben leerlingen een paar dagen de tijd om het antwoordformulier terug te sturen. Uiterlijk de eerste week na de kerstvakantie horen leerlingen op basis van de uitslag van de voorronde of ze mee mogen doen met de Taalkunde Olympiade in februari. De voorronde is tevens een goed middel voor leerlingen om te kijken of de Taalkunde Olympiade inderdaad iets voor hen is.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie