Logo Universiteit Leiden.

nl en

The Great Debate

Wil jij ook leren spreken als Michelle Obama, argumenteren als Socrates en enthousiasmeren als Arjen Lubach? Dan is The Great Debate het programma voor jou! Elk jaar organiseert de Honours Academy The Great Debate, een extra programma binnen PRE-University voor zowel deelnemers van de Classes als het College.

Tijdens het programma, dat drie maanden duurt, krijg je wekelijkse debattrainingen van de Leiden Debating Union. Het programma is zowel geschikt voor beginnende als de wat meer ervaren debaters. Dit jaar is het thema van The Great Debate 75 jaar vrijheid, aangezien Nederland in 2019-2020 75 jaar vrijheid viert na de Tweede Wereldoorlog. Naast de debattrainingen, krijg je ook enkele inhoudelijke colleges van inspirerende sprekers die alles weten over dit onderwerp.

Deelname aan het programma is gratis, maar niet vrijblijvend. Het is geen probleem als je enkele trainingen mist in verband met school of andere verplichtingen, maar wij gaan er wel vanuit dat deelnemers het grootste gedeelte van de trainingen bijwonen. Bij succesvolle afronding van het programma ontvangt elke deelnemer een certificaat.

Het programma begint op 24 januari en eindigt op 3 april 2020. De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op vrijdagmiddag op de Sterrewacht in Leiden en duren van 15.00 tot 17.00 uur. Het afsluitende evenement zal plaatsvinden op 3 april 2020.

Mocht je vragen hebben over het programma, dan kan je een e-mail sturen naar pre@ha.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.