Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Sport en cultuur

Werk aan uw conditie, bezoek een concert of leer schilderen.

Universitair Sportcentrum

Het Universitair Sportcentrum USC biedt meer dan 50 sporten en groepslessen, bijvoorbeeld ‘old school’ sporten zoals judo, boksen en tennis, maar ook modernere als ultimate frisbee, zumba en riverdance. Alle groepslessen worden gegeven in het USC-hoofdgebouw op de Einsteinweg. Fitnessruimtes zijn er op twee locaties: PlexFit in het centrum van Leiden en aan de Einsteinweg. Om de sporten te beoefenen moet u in het bezit zijn van een sportkaart. Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden, en bedrijven kunnen die aanvragen. Voor sommige cursussen vragen we een extra cursusbijdrage.

Universitair Sportcentrum

Orgelconcerten

Elk jaar worden de Musici-rond-het-Academie-orgel-concerten gehouden. Deze vinden plaats in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. Deze concerten zijn gratis en u kunt vrij inlopen. De geschiedenis van het orgel in het Groot Auditorium gaat ver terug. Het eerste orgel werd al in 1675 ingebouwd in het Academiegebouw, maar werd in de 1829 verwijderd. Het tweede orgel werd in 1935 bij het 400 ste geboortejaar van Willen van Oranje aan de universiteit geschonken door studenten en alumni.

Universiteitsorgel

LAKcursussen

De LAKcursussen zijn onderdeel van de Universiteit Leiden en toegankelijk voor iedereen vanaf 17 jaar. Op allerlei manieren kunt u deelnemen aan activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Het LAK beschikt over studio's voor toneel, dans  en muziek en ateliers voor beeldende kunst.  Ook is het mogelijk om deze studio's te huren als ze niet gebruikt worden voor cursussen.

LAKcursussen

Route van ontdekkingen

Maak kennis met de grootste ontdekkingen die Leiden rijk is. In september 2015 verschijnt Leiden Discoveries: een app met een route langs de belangrijkste wetenschappelijke ontdekkingen die door grote geleerden in Leiden zijn gedaan. Langs de route staan ook borden met een korte beschrijving van de ontdekking.  De tulp, supergeleiding, de grondwet, radiosterrenkunde: deze ontdekkingen en uitvindingen zijn ‘made in Leiden’.  Waar en door wie? U ontdekt het met de app.

Route van Ontdekkingen