Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Collecties, tentoonstellingen en souvenirs

Verwonder u over onze rijke geschiedenis, onze zeldzame collecties en boeiende tentoonstellingen. En neem een aandenken mee naar huis.

Hortus botanicus Leiden

Leiden heeft is de oudste botanische tuin van Nederland, gesticht in 1590. Vroeger leerden studenten hier over geneeskrachtige planten, tegenwoordig wordt nog steeds onderzoek verricht. Vandaag de dag is de Hortus voor iedereen te bezoeken.  Een prachtige tuin, met een nieuwe tropische kas én een terras voor koffie, lunch of borrel. Ook voor een huwelijk of andere feesten kunt u in de Hortus terecht.

Hortus botanicus Leiden

Tentoonstellingen

Het hele jaar door zijn er diverse tentoonstellingen in de Universiteitsbibliotheek, de Galerie van het LUMC en de Oude Universiteitsbibliotheek. U kunt er gratis naar binnen lopen.

Bibliotheek Universiteit Leiden

Galerie LUMC

Collecties

De Universiteit Leiden heeft veel bijzondere collecties. Door onze eeuwenlange internationale oriëntatie en onze expertise op het gebied van taaldiversiteit beschikken we over middeleeuwse handschriften, foto’s uit Nederlands-Indië, wereldkaarten, Aziatische tekeningen, oude koranfragmenten en nog veel meer. U kunt veel digitaal vinden en op verzoek ook bekijken in de bibliotheken.

Bijzondere collecties Universitaire Bibliotheken Leiden

Universitaire cadeaus

Kleding (stropdassen, sweaters en zelfs babyrompertjes), boeken, kantoorartikelen en cadeaus met een universitair tintje vindt u in de universiteitswinkel. Deze is gevestigd op de begane grond van Studentencentrum Plexus, Kaiserstraat 25.

Universiteitswinkel