Logo Universiteit Leiden.

nl en

Tentoonstelling 'The Drake Equation' - online

In Green Bank, Virginia staat een aantal grote radiotelescopen waarmee sterrenkundigen onderzoek doen naar objecten diep in het heelal. omdat deze telescopen heel zwakke radio signalen kunnen opvangen is het gebied daaromheen aangewezen als 'radiostille zone', zonder wifi, radio of telefoonsignaal. Fotografen Andrew Phelps en Paul Kranzler bezochten dit gebied en de mensen die daar wonen en stelden een bijzondere tentoonstelling samen. Op deze pagina zullen meerdere malen per week items geplaatst worden die gelinkt zijn aan deze tentoonstelling in de Oude Sterrewacht, die helaas voorlopig gesloten is in verband met het coronavirus.

140 ft Telescope, Green Bank Observatory, 2015, 60x84, Andrew Phelps & Pauls Kranzler

Lieke op sterrenjacht - bezoek van Thuismuseum.nl

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

23 Maart 2020 - Highlights tentoonstelling online

Terwijl u thuis zit deze dagen kunt u toch nog genieten van onze tentoonstelling. Het is nu namelijk mogelijk om hier online een aantal highlights van de tentoonstelling te bekijken en meer te lezen over dit uitzonderlijke gebied, terwijl de Sterrewacht zelf gesloten is.

21 Maart 2020 - Leven zonder wifi

In een recent artikel van The New York Times over het Green Bank gebied wordt een mooie introductie gegeven op het onderwerp 'leven in een radiostille zone'. Naar aanleiding van het artikel ontstond een discussie onder jongeren, waarop een volgend artikel van The New York Times gebaseerd is. waarin scholieren uit Amerika onder andere vertellen hoe zij het zouden vinden om in een radiostille zone te leven.

"How Would Your Life Be Different if You Didn’t Have Wi-Fi and Cellular Service?"
Lees het artikel van The New York Times hier

 

Deze website maakt gebruik van cookies.