Logo Universiteit Leiden.

Online Avondje Sterrewacht

Onder normale omstandigheden organiseert de Werkgroep Leidse Sterrewacht iedere maand een 'Avondje Sterrewacht', met een korte lezing gevolgd door een korte rondleiding inclusief kijkje door de telescoop wanneer het weer het toelaat. Nu dit niet mogelijk is bundelen we als instituut en vereniging onze krachten om een reeks online Avondjes Sterrewacht te organiseren!

Wat houdt het in?

De online Avondjes Sterrewacht vinden een keer in de maand plaats, op een donderdagavond en duren een half uur. In deze bondige afleveringen zenden we live opnames uit vanuit de Oude Sterrewacht, waarbij we aandacht besteden aan hoe we bepaalde objecten door de antieke telescopen kunnen zien, wat we over deze objecten weten en wat voor onderzoek ernaar wordt gedaan. Hierbij wordt expertise gecombineerd van leden van de Werkgroep Leidse Sterrewacht en studenten sterrenkunde van het Leids Astronomisch Dispuut 'F. Kaiser' - een combinatie van kennis over zelf waarnemen, algmeen sterrenkundige informatie en hedendaags onderzoek.

Programma

De onderwerpen voor de verschillende afleveringen zijn al bekend, en staan hieronder op een rijtje. Voor elke aparte aflevering komt een item in onze agenda met meer uitleg. De afleveringen zijn te volgen op het Leiden Science YouTube kanaal. Kijk je ook mee?

Programmaoverzicht Online Avondje Sterrewacht