Onderzoeksproject

Centre for International Relations

International betrekkingen en organisaties bezien vanuit verschillende academische disciplines.

Daniel Thomas

Het Leiden University Centre for International Relations (LUCIR) is a een multi-discplinair platform ter bevordering van het onderzoek naar en onderwijs in de internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden.

De Universiteit Leiden huisvest een aanzienlijke wetenschappelijke expertise op het gebied van internationale betrekkingen. Binnen Nederland loopt Leiden daarin voorop en ook in Europa behoort Leiden tot de koplopers. Er werken onderzoekers met uiteenlopende interesses, in tal van disciplines; sommigen brengen hun eigen werkervaring in, vanuit overheid, NGO’s en internationale organisaties. Aan de faculteiten der Sociale Wetenschappen, Geesteswetenschappen, Rechtsgeleerdheid en Governance & Global Affairs wordt een breed spectrum aan opleidingen aangeboden voor bachelor’s, master’s en promovendi.

Website: leideninternationalrelations.nl/.