Universiteit Leiden

nl en

Onderzoeksprogramma

Leiden Leadership Centre onderzoeksprogramma

Het Leiden Leadership Centre (LLC) van de Universiteit Leiden is een platform voor onderzoek en onderwijs op het gebied van publiek leiderschap.

Contact
Sandra Groeneveld

Kijk voor meer informatie op de Engelstalige pagina. 

Visie Nieuw Publiek Leiderschap in opdracht van de ABD

15 juni 2017

Nikol Hopman, Program Director van het Certified Public Manager™ Program, ontwikkelde een visie op leiderschap in opdracht van de ABD: bij ‘Nieuw Publiek Leiderschap’ staan gedeeld leiderschap, reflectie en externe oriëntatie centraal.

“Ambtenaren werken in toenemende mate in een onderling verbonden omgeving, samen met andere organisaties, de samenleving en internationale verbanden. Zij moeten actief verbinden – om verschillende mensen, groepen, perspectieven en belangen bijeen te brengen. De toekomst voor ambtelijk leiderschap zie ik als een netwerk-leiderschap, waarbij verbinden en verbonden zijn kernkwaliteiten zijn.

Met de opzet van het Certified Public Manager Program geven we concrete invulling aan die nieuwe visie. Het programma staat voor ‘leaderschip across boundaries’, het over de grenzen van de eigen organisatie, sector en land leren, denken en handelen. Het programma richt zich op change agents en change makers, sleutelfiguren in de veranderopgaven binnen de verschillende geledingen van de overheid, nationaal, lokaal en internationaal.”


Visie op publiek Leiderschap, Algemene Bestuursdienst, door Nikol Hopman en Caspar van den Berg. (Engelse versie)

Relatie met ander onderzoek