Universiteit Leiden

nl en

Boek

Compendium Financieel Recht

Het eerste Compendium Financieel Recht is recentelijk gepubliceerd onder redactie van professor Matthias Haentjens, professor Rogier Raas en professor Pim Rank. Andere medewerkers van de afdeling Financieel recht die hebben bijdragen aan het boek zijn mr. Peggy Bracco Gartner, dr. Ebbe Rogge LLM, mr. Jouke Tegelaar en mr. Dorine Verheij.

Auteur
M. Haentjens, R.P. Raas & W.A.K. Rank (red.)
Datum
09 september 2019

Daarnaast zijn vele andere auteurs betrokken: mr. dr. S.B. van Baalen, prof. K.W.H. Broekhuizen, mr. M.J. Giltjes, mr. A.J.A.D. van der Hurk, prof. E.P.M. Joosen, prof. A.J.C.C.M. Loonen, mr. R.K. Pijpers, mr. G.P. Roth, prof. J.W.P.M. van der Velden en prof. H.M. Vletter-van Dort. Zij zijn werkzaam in de wetenschap, bij financiële ondernemingen, in de advocatuur, in de rechterlijke macht en bij de toezichthouder.

Het Compendium biedt een eerste kennismaking met het financieel (toezicht)recht en is bedoeld voor zowel studenten als praktijkjuristen. Het boek sluit nauw aan bij het onderwijs van de master Financieel recht en zal daar ook worden voorgeschreven. 

Het boek begint met een hoofdstuk over de grondslagen van het financieel recht en de structuur en kernbegrippen van de Wft. Daarna volgt een hoofdstuk waarin de voornaamste financiële producten en instrumenten worden besproken. In de volgende hoofdstukken komen verschillende financiële ondernemingen aan bod: banken, beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen, pensioenfondsen en verzekeraars. Vervolgens wordt een hoofdstuk gewijd aan het aanbieden van financiële instrumenten aan het publiek en de (toelating tot de) handel van financiële instrumenten. Het boek sluit af met hoofdstukken over de civielrechtelijke aansprakelijkheid van marktpartijen en toezichthouders en de taken en bevoegdheden van deze laatsten.

Meer informatie over het Compendium Financieel Recht vindt u op de website van Sdu.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.