Universiteit Leiden

nl en

Kwaliteit en integriteit

De universiteit staat voor onderzoek van hoogstaande kwaliteit. Een integere en betrouwbare beoefening van de wetenschap staat bij ons centraal.

Gedragscode Integriteit

Het College van Bestuur hecht grote waarde aan integriteit in brede zin: in de wetenschap, in bestuur en in de bedrijfsvoering. In de Gedragscode Integriteit Universiteit Leiden 2016 worden de voornaamste bepalingen op het gebied van integriteit overzichtelijk onder de aandacht gebracht. Dit vergemakkelijkt de toegang tot diverse regelingen die betrekking hebben op integriteit. 

Nevenwerkzaamheden

Nevenwerkzaamheden laten een grote variëteit zien aan betrokkenheid bij de samenleving. Voor het verrichten van nevenwerkzaamheden is transparantie van groot belang. Elke werknemer bij de universiteit is dan ook verplicht nevenwerkzaamheden te melden. En ze staan vermeld op de profielpagina’s van medewerkers op de universitaire website.

Verantwoord proefdieronderzoek

Op dit moment is onderzoek nog niet honderd procent proefdiervrij. Bepaalde soorten onderzoek zijn niet te vervangen door onderzoek zonder dieren. De Universiteit Leiden neemt strenge voorschriften in acht bij biologisch en (bio)medisch onderzoek met proefdieren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie