Universiteit Leiden

nl en

Kennis naar de samenleving

De Universiteit Leiden leidt hoog gekwalificeerde academici op die zorg dragen voor kennisoverdracht naar de samenleving.

Betere aansluiting

Vanuit de samenleving is een toenemende vraag naar maatschappelijke en/of economische relevantie van wetenschap. Wij zien dit als een positieve ontwikkeling. Ons onderzoek sluit hierdoor beter aan op vragen vanuit de samenleving en krijgt grotere impact: economische maar ook maatschappelijke, culturele en wetenschappelijke invloed en betekenis.

Kennis voor de samenleving

Niet alleen de wetenschap zelf profiteert van de resultaten van ons onderzoek, maar ook professionals in diverse functies, bedrijven, overheids- en andere maatschappelijke organisaties, en het brede publiek. Kennis staat voor de Universiteit Leiden aan de basis van oplossingen voor actuele en toekomstige vraagstukken op het gebied van welzijn, welvaart, cultuur en economie.

Voorbeelden hiervan zijn: het gebruik van stamcellen, de rechtspraak, jeugd en opvoeding, het verbeteren van onderwijs, big data, duurzame energie, het duiden van internationale ontwikkelingen zoals in Noord-Korea of Afghanistan, het functioneren van de samenleving en veiligheid.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie