Universiteit Leiden

nl en

Taalbeheersing van het Nederlands (MA)

Voorbereiding arbeidsmarkt

Kennis en vaardigheden

Met de master Neerlandistiek doe je diepgaande kennis op en het vermogen om kritisch, analytisch en wetenschappelijk te denken. Je leert de begrippen, disciplines en academische benaderingen kennen die momenteel in dit vakgebied actueel zijn, zoals taalkunde, taalbeheersing en letterkunde.

Stages

Veel van onze studenten kiezen ervoor om een stage te lopen tijdens hun masteropleiding. Studenten van de master Neerlandistiek/Dutch Studies hebben stages gelopen bij organisaties zoals:

  • Meertens Instituut;
  • Instituut voor Nederlandse Taal;
  • De Bijzondere Collecties / Bibliotheca Neerlandica Manuscripta van de Universiteitsbibliotheek;
  • het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis in Amsterdam;
  • het Nederlands Letterenfonds in Amsterdam;
  • en stages bij taalwetenschappelijke onderzoeksprojecten.

Studenten Loopbaanservice

De Loopbaanservice van de Faculteit Geesteswetenschappen biedt professioneel advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages, arbeidsmarktoriëntatie en sollicitaties. De Loopbaanservice organiseert ook regelmatig workshops, bijvoorbeeld over sollicitatiegesprekken en hoe je een goede cv kunt maken.

Online Career Week

De eerste Online Career Week werd georganiseerd in mei 2020. Gedurende de week waren er dagelijks 2 online events waar studenten zich voor in konden schrijven.

Zo was er een Q&A met stagiaires. Drie stagiaires die voor respectievelijk Philips, de Nederlandse Missie bij de VN en het World Economic Forum werkten, voorzagen de deelnemers van informatie over hun stages, de sollicitatieprocessen en het werken vanuit huis. Daarnaast vond er een live webinar CV schrijven plaats, en konden studenten op donderdag en vrijdag een afspraak inplannen met een loopbaanadviseur voor persoonlijk advies.

Lees meer over de Online Career Week en kijk de opgenomen webinars terug

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.