Universiteit Leiden

nl en

Neerlandistiek (MA)

Voorbereiding arbeidsmarkt

Kennis en vaardigheden

In de master Neerlandistiek ga je niet alleen inhoudelijk de diepte in, maar wordt ook je kritische, analytische en wetenschappelijke denkvermogen aangescherpt. Bovendien leer je hoe je je kennis zo effectief en aantrekkelijk mogelijk kunt overbrengen op anderen – zowel schriftelijk als mondeling en voor verschillende publieken.

Stages

Veel van onze studenten kiezen ervoor om een stage te lopen tijdens hun masteropleiding. Studenten van de master Neerlandistiek/Dutch Studies hebben stages gelopen bij organisaties zoals:

  • Meertens Instituut;
  • Instituut voor Nederlandse Taal;
  • De Bijzondere Collecties / Bibliotheca Neerlandica Manuscripta van de Universiteitsbibliotheek;
  • het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis in Amsterdam;
  • het Nederlands Letterenfonds in Amsterdam;
  • en stages bij taalwetenschappelijke onderzoeksprojecten.

Studenten Loopbaanservice

De Loopbaanservice van de Faculteit Geesteswetenschappen biedt professioneel advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages, arbeidsmarktoriëntatie en sollicitaties. De Loopbaanservice organiseert ook regelmatig workshops, bijvoorbeeld over sollicitatiegesprekken en hoe je een goede cv kunt maken.

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terecht komen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2019

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.