Universiteit Leiden

nl en

Strategie, Advisering en Verandermanagement (MSc)

Na je studie

De combinatie van academische en beroepsmatige vaardigheden geeft je een goede startpositie voor een (internationale) carrière in de publieke of commerciële sector. Werk je al in de publieke sector? Dan ben je beter toegerust op uitdagingen in je functie.

Vaardigheden afgestudeerden

Na afloop van de opleiding ben je klaar voor een functie op bestuurlijk niveau.  Je kunt strategische doelstellingen neerzetten binnen de kaders van verantwoordelijkheden en veranderingen. De analytische en diagnostische vaardigheden die je tijdens de studie ontwikkelde komen volledig tot hun recht. Je bent klaar voor uitdagende issues zoals het HRM-beleid, integriteitskwesties, het managen van veranderingsprocessen en strategische scenario’s.

Waar onze alumni werken

Afgestudeerden zijn werkzaam bij de overheid en in de non-profit sector als beleidsmedewerker, trainee, of adviseur. In het bedrijfsleven hebben ze functies als organisatieadviseur of kwaliteitsmedewerker. Sommigen starten bij een adviesbureau.

Wist je dat... ?

  • meer dan 95% van de studenten die de Master Management van de Publieke Sector hebben gevolgd binnen een jaar een baan hebben?
  • 36.0 Werkveld 1e baan van onze alumni Overheid (o.a. gemeente, provincie, rijk)
  • 9.0 Werkveld 1e baan van onze alumni Overig (o.a. politie, media, non-profit)
  • 14.0 Werkveld 1e baan van onze alumni Onderwijs en onderzoek (incl. PhD)
  • 41.0 Werkveld 1e baan van onze alumni Bedrijfsleven (o.a. bank, verzekeraar, consultant, juridisch)

Bron: Database Alumni Bestuurskunde

Studenten Loopbaan Service Governance and Global Affairs

De faculteit Governance en Global Affairs kent een loopbaan adviseur die zich bezig houdt met de loopbaansite, workshops, trainingen op het gebied van arbeidsmarkt en solliciteren en een Career Event.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.