Universiteit Leiden

nl en

Public Affairs (MSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Den Haag is hét bestuurlijke en politieke hart van Nederland. Denk aan ministeries, internationale organisaties en belangengroepen. Je studeert er te midden van, op onze volledig nieuwe locatie aan de Wijnhaven.

Vijf redenen om Public Affairs in Den Haag te studeren

  • Je leert na te denken over trends en ontwikkelingen in de publieke sector en de maatschappelijke omgeving, om heersende opvattingen kritisch te benaderen.
  • Je krijgt inzicht in het speelveld van beleid, beïnvloedingsprocessen en de rol van informatie daarin.
  • Je ziet de wisselwerking tussen publieke organisaties en hun omgeving, een dynamisch krachtenveld met steeds grotere druk op de besluitvorming.
  • Je vertaalt dit naar het management van complexe beleidsproblemen.
  • Je hebt inzicht in de waarden en ethische principes die bij public affairs in het geding zijn.

Studeren aan de Faculteit Governance and Global Affairs

Het onderwijs van de faculteit sluit nauw aan op de thema's die Den Haag kenmerken als Internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid en als het centrum van het Nederlandse openbaar bestuur en international governance. De studie focust beleids- en besluitvorming in ons land, maar er is ook oog voor de internationale context van multilevel governance. Daar is Den Haag als centrum voor onderwijs en onderzoek rond governance en global affairs de perfecte locatie voor.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.