Universiteit Leiden

nl en

Public Affairs (MSc)

Toelating en aanmelding

Wil je je graag aanmelden voor Public Affairs aan de Universiteit Leiden? Doorloop dan de onderstaande stappen. We zien je aanmelding graag tegemoet!

De specialisatie Public Affairs maakt deel uit van de Master Managament van de Publieke Sector. Als je je voor deze opleiding wilt aanmelden, selecteer dan in Studielink eerst de Master Management van de Publieke Sector (CROHO code: 60416), en kies vervolgens een specialisatie.

Dit stappenplan gidst je door de toelating- en aanmeldprocedure voor de Master Management van de Publieke Sector aan de Universiteit Leiden.

Met studievertraging toch starten aan master

De Universiteit Leiden wil een oplossing bieden aan derdejaars bachelorstudenten die studievertraging hebben opgelopen door de coronamaatregelen en willen beginnen aan een master voor het studiejaar 2020-2021. Voor de Master Management van de Publieke Sector betekent dit dat je je bachelor mag afronden in het collegejaar 2020-2021 en alvast mag starten met de master. Je dient uiterlijk 31 augustus 2021 je bachelor af te ronden. Eisen die hieraan gesteld worden die in plaats van het bachelordiploma komen (totdat deze behaald) zijn:

 

WO Bachelor: ten minste 165 ECTS behaald. Wel geldt dat studenten, eenmaal ingestroomd in de Master, pas aan de Masterthesis kunnen beginnen nadat de Bachelor is afgerond.

 

Hoe werkt dit?

  • Schrijf je dubbel in en vraag toelating aan:
  1. Vul vóór 15 juni dit formulier in als je gebruik wilt maken van boven beschreven optie.
  2. Meld je aan in Studielink voor de master.
  3. Doe vóór 15 juni een verzoek tot toelating in uSis.
  4. Schrijf je vóór 1 september opnieuw in voor de bachelor, schakeltraject of premaster met maximaal één maand.
  • Masterinschrijving wordt definitief per 1 september 2020 onder voorwaarde dat je uiterlijk 31 augustus 2021 je bachelor hebt afgerond; anders wordt de masterinschrijving geannuleerd.
  • Je betaalt 1 keer collegegeld. Je betaalt alleen voor je masteropleiding, op voorwaarde dat je uiterlijk 31 augustus 2021 je bachelor hebt afrond en je hiervoor uitschrijft. Bij annulering van de master betaal je voor continuering van je bachelor. Indien je een bachelor bij een andere instelling volgt, dan kun je een bewijs betaald collegegeld (BBC) opvragen zodat je voor je bachelor geen collegegeld hoeft te betalen.

 

Vragen?

Heb je vragen over toelating en inschrijving, stel je vraag aan het Frontoffice Studentzaken met het online contactformulier, met het onderwerp ‘Verzoek tot toelating’.

Heb je inhoudelijke vragen over de opleiding, neem dan contact op met de studieadviseur van deze opleiding.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.