Universiteit Leiden

nl en

Leraar VHO in Frans (MA)

Opleidingsvarianten

Trajecten voor bevoegde docenten

Het ICLON biedt verkorte trajecten van de eerstegraadslerarenopleiding aan voor tweedegraads bevoegden (ook na Educatieve minor/module) en docenten die een tweede eerstegraads bevoegdheid willen behalen. 

Als je de Educatieve minor of de Educatieve module met succes hebt afgerond, én je hebt je vakmaster-diploma behaald, dan kom je in aanmerking voor een verkort traject van de lerarenopleiding. Dit traject om een eerstegraads onderwijsbevoegdheid te behalen omvat 30 EC (indien er sprake is van een verwante vooropleiding). De nominale duur is een half jaar studie in voltijd (één semester) of één jaar studie in deeltijd.

Studieonderdelen:

  • Innovaties in onderwijs
  • Vakdidactiek 2 
  • Vakdidactische verdieping
  • Praktijk 2

Zie het kopje Over de opleiding voor meer informatie over bovenstaande vakken.

Ben je in het bezit van een eerstegraads onderwijsbevoegdheid voor een schoolvak én voldoe je aan de toelatingseisen voor een ander schoolvak, dan kom je in aanmerking voor een verkort traject van de lerarenopleiding. Hiermee behaal je dan een tweede, eerstegraads onderwijsbevoegdheid. Dit traject omvat 16 EC en de nominale duur is één semester (een half jaar).

Studieonderdelen:

  • Vakdidactiek 1 (3 EC): maatwerktraject in overleg met vakdidacticus.
  • Vakdidactiek 2 (5 EC): dezelfde eisen en opdrachten als reguliere master.
  • Praktijk 2 (8 EC): maatwerktraject in overleg met vakdidacticus.

Speciaal voor tweedegraadsbevoegde docenten Frans is er een doorstroomprogramma waarmee je een eerstegraadsbevoegdheid kunt halen. Informatie over dit programma is te vinden onder het kopje Pre-master.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.