Universiteit Leiden

nl en

Kunstmatige Intelligentie (BSc)

Waarom Universiteit Leiden

In Leiden kun je kiezen voor de specialisatie Kunstmatige Intelligentie, waar je leert hoe je functies van het brein, zoals denken, geheugen, leren en aandacht in modellen kunt gieten.

Redenen om Kunstmatige Intelligentie in Leiden te gaan studeren:

  • De Universiteit Leiden is een onderzoeksintensieve universiteit. Het onderwijs wordt geïnspireerd en gevoed door actueel wetenschappelijk onderzoek. Al in het eerste jaar krijg je college van Leidse onderzoekers. Inzichten die ze in hun eigen onderzoek opdoen laten ze direct zien in hun colleges.
  • De Universiteit Leiden is sterk in Data Science, een combinatie van statistiek, informatica en ieder ander vakgebied zoals biologie of economie. Met Data Science leer je de computer in enorme bergen gegevens patronen te herkennen. Zo kun je data omzetten in waardevolle kennis.
  • Door de specialisaties krijg je bij Informatica vaak les in redelijk kleine groepen. Dat maakt dat er een informele sfeer heerst, waarbij je medestudenten en docenten goed leert kennen en de lijntjes kort zijn.

Studeren aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit om ook in de toekomst te kunnen innoveren. De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit in het hart van het Leiden Bio Science Park. Medewerkers en studenten werken dagelijks in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling belangrijke uitgangspunten zijn. Studenten krijgen onderwijs in een inspirerende en moderne onderzoeksomgeving en zijn vanaf het begin van hun studie betrokken bij het onderzoek: een ideale omgeving om te leren door onderzoek te doen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.