Universiteit Leiden

nl en
Informatica - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Informatica (BSc)

Toelatingseisen

Check de volgende toelatingseisen voordat jij je aanmeldt voor de bachelor Informatica.

Je wordt rechtstreeks toegelaten tot de afstudeerrichting Kunstmatige Intelligentie als je in het bezit bent van een Nederlands vwo-diploma met:

  • profiel Natuur & Techniek
  • een van de andere profielen met als aanvulling Wiskunde B.

Wiskunde en analytisch denken is belangrijk voor deze studie, Wiskunde B is dan ook verplicht. 

Als je een ander diploma hebt behaald dan vwo of je hebt een vwo-diploma zonder Wiskunde B, dan moet je altijd een officieel verzoek tot toelating indienen. Hiervoor meld je je eerst aan voor de opleiding in Studielink. Daarna ontvang je een link naar het online toelatingsportaal van de Universiteit Leiden en dien je daar je toelatingsverzoek in. Indien je een VWO-diploma hebt met Wiskunde A kun je een deelcertificaat Wiskunde B behalen via Boswell Beta, Wismon of bepaalde andere instanties. Neem in zo'n geval altijd eerst contact op met de contactpersoon Jeannette de Graaf per e-mail of telefonisch (071 527 7051). Ook voor andere vragen betreffende de toelating kun je bij haar terecht.

 

De opleiding Informatica is een Nederlandstalige opleiding. Dit betekent dat de colleges en werkgroepen in het Nederlands zijn. Een goede Nederlandse taalvaardigheid is dus vereist. Lesmateriaal, zoals studieboeken en artikelen, zijn daarentegen wel regelmatig Engelstalig. Een goede beheersing van de Engelse taal is daarom ook nodig om de studie succesvol af te ronden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.