Universiteit Leiden

nl en

Kunstmatige Intelligentie (BSc)

Toelatingseisen

Check de volgende toelatingseisen voordat jij je aanmeldt voor de bachelor Informatica.

Je wordt rechtstreeks toegelaten tot de bachelor Informatica als je in het bezit bent van een vwo-diploma met een van de volgende profielen:

  • vwo-profiel Natuur & Techniek
  • een ander vwo-profiel met als aanvulling wiskunde B.

Wiskunde en analytisch denken is belangrijk voor deze studie, Wiskunde B is dan ook verplicht. 

Heb je een ander diploma/profiel behaald, dan moet je altijd een officieel verzoek tot toelating indienen. Hiervoor meld je je eerst aan voor de opleiding in Studielink. Daarna ontvang je een link naar het online toelatingsportaal van de Universiteit Leiden en dien je daar je toelatingsverzoek in. Je kunt ook een deelcertificaat behalen via een staatsexamen, het Boswell Instituut of Wismon. Voor vragen kun je ook contact opnemen met de studieadviseur Jeanette de Graaf per e-mail of telefonisch (071 527 7051).

De opleiding Informatica is een Nederlandstalige opleiding. Dit betekent dat de colleges en werkgroepen in het Nederlands zijn. Een goede Nederlandse taalvaardigheid is dus vereist. Lesmateriaal, zoals studieboeken en artikelen, zijn daarentegen wel regelmatig Engelstalig. Een goede beheersing van de Engelse taal is daarom ook nodig om de studie succesvol af te ronden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.