Universiteit Leiden

nl en

Kunstmatige Intelligentie (BSc)

Na je studie

De ontwikkelingen in het de Kunstmatige Intelligentie gaan razendsnel en er is een grote behoefte aan specialisten.

Wat weet je en kan je na je bachelordiploma?

Met een Informatica-diploma:

  • Weet je om te gaan met grote hoeveelheden data
  • Heb je sterke analytische vaardigheden
  • Ben je technisch goed onderlegd
  • Kun je het denken en gedrag van mensen nabootsen in een kunstmatig systeem

Met de specialisatie Kunstmatige Intelligentie ben je specifiek in staat machines, software en apparaten te ontwikkelen die zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Je kunt daarmee je specialisatische kennis op het gebied van informatica en psychologie gebruiken om kunstmatige intelligentie te simuleren. Je kunt gaan werken als data-analist, programmeur of softwareontwikkelaar in allerlei soorten bedrijven, onderzoeksinstituten, onderwijsinstellingen en IT-consultancybedrijven.

Toekomstperspectief

Het overgrote deel van de bachelorstudenten stroomt door naar één van onze masters. Als afgestudeerd informaticus met kennis van kunstmatige intelligentie ben je in staat autonome systemen (robots) te ontwerpen, die kunnen leren, samenwerken en zich aanpassen aan een dynamische omgeving.

Oriënteren op je eerste baan

De Universiteit Leiden organiseert diverse uiteenlopende activiteiten om je te laten kennismaken met de arbeidsmarkt, zoals de Bètabanenmarkt en de Bio Science Park Excursie. Er zijn workshops over onder andere loopbaanoriëntatie, sollicitatiebrieven schrijven, sollicitatiegesprekken voeren en assessments afleggen. Daarnaast helpt de Science Career Service jou bij jouw loopbaankeuzes en kun je advies inwinnen van ervaren alumni via het Alumni Mentornetwerk. Ook studievereniging De Leidsche Flesch organiseert activiteiten gericht op loopbaanoriëntatie en kennismaking met het bedrijfsleven.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.