Universiteit Leiden

nl en

Kunstmatige Intelligentie (BSc)

Machines, software en apparaten imiteren het denkvermogen van de mens om zelfstandig beslissingen te nemen. Bij Kunstmatige Intelligentie leer je zulke systemen ontwikkelen en programmeren, waarbij kennis van het menselijk brein aan de basis ligt.

Waarom de specialisatie Kunstmatige Intelligentie?

Bij Kunstmatige Intelligentie leer je hoe je functies van het brein, zoals denken, geheugen, leren en aandacht in modellen kunt gieten. Deze kennis kun je gebruiken om computers en robots op vergelijkbare of betere manieren te laten functioneren. Deze zelflerende systemen worden in tal van sectoren gebruikt: bijvoorbeeld in het bedrijfsleven, waar zelflerende chatbots worden ingezet in de klantenservice, in de productie van automatische nieuwsberichten of in de gezondheidszorg waar automatisering zorgt voor accurate diagnoses.

Waarom Informatica studeren aan de Universiteit Leiden?

  • Fundamenteel: In Leiden staan wiskunde, logica en een fundamentele wetenschappelijke aanpak centraal. Je leert over de achterliggende wiskunde. Ook leer je programmeren en software en systemen te doorgronden en zelf te maken. Je wordt opgeleid tot  een sterke, academische data-specialist met een harde bèta-achtergrond.
  • Onderzoek: De Universiteit Leiden is een onderzoeksintensieve universiteit. Al in het eerste jaar krijg je college van onderzoekers die veel praktijkvoorbeelden en recente inzichten uit hun eigen onderzoek gebruiken.

Lees meer redenen om Informatica te studeren aan de Universiteit Leiden.

Past de specialisatie Kunstmatige Intelligentie bij jou?

  • Je houdt van het oplossen van complexe en abstracte vraagstukken, en hebt aanleg voor wiskunde;
  • Je bent gefascineerd door zelflerende en intelligente systemen;
  • Je vindt robotica en machine learning interessant;
  • Je bent geïnteresseerd in de werking van het brein;
  • Je wilt meewerken aan de ontwikkeling van nog slimmere systemen.

Met het vwo-profiel Natuur & Techniek of een van de andere profielen met Wiskunde B ben je rechtstreeks toelaatbaar tot deze opleiding. Lees meer over de toelatings- en aanmeldingseisen voor Informatica.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.