Universiteit Leiden

nl en
Informatica en Biologie - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Bioinformatica

Studentenleven

Leiden is zeer geschikt om de studie Informatica te combineren met jouw persoonlijke ontwikkeling en te werken aan jouw toekomst.

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Op je fiets ben je zo van je studentenkamer naar college en van de bibliotheek naar het sportcentrum. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: je vindt het allemaal in de binnenstad. De gebouwen van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen bevinden zich op het Bio Science Park Leiden. Hier vind je bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologie sector. Het Leiden Bio Science Park behoort tot de top 5 meest succesvolle Science Parks van Europa.

Lennard Schaap

Student

Lennard Schaap

‘Na colleges ga ik vaak met studiegenoten aan het werk. Aansluitend ga ik regelmatig met studiegenoten naar activiteiten van studievereniging Leidsche Flesch. Dat is een heel actieve vereniging die allerlei activiteiten organiseert.’

Hermes Spaink

Student

Hermes Spaink

‘Ik ben lid van de studievereniging Leidsche Flesch, daar ga ik vaak koffie halen. Ook ga ik regelmatig mee met activiteiten. Zo ben ik mee geweest op het eerstejaarsweekend en de eerstejaarsexcursie: een weekend naar Cambridge en Birmingham, heel erg leuk.’

Studievereniging De Leidsche Flesch

De Leidsche Flesch is de studievereniging voor studenten Natuurkunde, Sterrenkunde, Wiskunde en Informatica aan de Universiteit Leiden. Aan het begin van het collegejaar organiseert de vereniging een kennismakingsweekend waarin je kunt kennismaken met je studiegenoten. Daarnaast zijn er door het hele jaar heen vakinhoudelijke activiteiten als excursies, lezingen en een buitenlandse studiereis, maar ook filmavonden en feesten. Ook koop je bij de Leidsche Flesch met korting je boeken.

Damesdispuut Phème

Sinds 2014 heeft De Leidsche Flesch er een dispuut bij, genaamd Phème. Dit dispuut is speciaal bedoeld voor de vrouwelijke leden van De Leidsche Flesch. Dit collegejaar zijn bijvoorbeeld een high tea, cocktailavond en datediner georganiseerd.

Studentenverenigingen

Je kunt ook lid worden van een vereniging waarbij je persoonlijke talenten ontwikkelt zoals muziek, zang of sport. Bekijk hier welke vereniging bij je past.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.