Universiteit Leiden

nl en
Informatica en Economie - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Informatica & Economie (BSc)

Vervolgopleidingen

Na het afronden van de bacheloropleiding volgen verreweg de meeste studenten de masteropleiding. De Universiteit Leiden stimuleert studenten dan ook om na hun bacheloropleiding door te gaan met de masteropleiding.

Masteropleidingen

Om zoveel mogelijk uit je studie te halen, ga je na je bachelor verder met een masteropleiding. Zowel de Universiteit Leiden als de Erasmus Universiteit in Rotterdam bieden verschillende masters aan die goed aansluiten op de bachelor Informatica, afstudeerrichting Informatica & Economie. Ook andere masteropleidingen, in binnen- en buitenland, staan voor je open.

De Universiteit Leiden heeft tweejarige masteropleidingen die goed aansluiten op de richting Informatica & Economie. Dit zijn de masters Computer Science en ICT in Business and the Public Sector:

  • De master Computer Science sluit naadloos aan op de bachelor Informatica. Je kunt binnen deze master kiezen voor verschillende specialisaties, zoals Data Science.
  • De masteropleiding ICT in Business and the Public Sector biedt je de combinatie van bedrijfsmanagement en informatica. Je kijkt hier bijvoorbeeld naar de invloed van ICT-ontwikkelingen binnen organisaties. Daarnaast heeft deze masteropleiding een internationaal karakter. Veel studenten komen uit het buitenland. Het samenwerken met mensen uit andere culturen is dan ook iets waar veel aandacht aan wordt besteed.

Lees meer over de masteropleidingen

Promoveren

Afgestudeerde masterstudenten met een duidelijke wetenschappelijke belangstelling en zeer goede studieresultaten kunnen meedingen naar een promotieplaats. Onder begeleiding van hoogleraren voer je onderzoek uit, schrijf je een proefschrift en publiceer je artikelen.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden