Universiteit Leiden

nl en
Informatica en Economie - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Informatica & Economie (BSc)

Na je studie

Met Informatica & Economie onderscheid je je door je vermogen om de impact van ICT op bedrijven en organisaties te begrijpen. Bedrijven en organisaties hebben informatici nodig die bruggen kunnen slaan tussen management en IT-ontwikkeling.

Wat weet je en kan je na je bachelordiploma?

Na de studie I&E beschik je  over sterke analytische vaardigheden om problemen snel in kaart te brengen en op te lossen. Je hebt de technische vaardigheden in huis om zelf software en systemen te ontwikkelen. Je bent in staat informatie uit grote hoeveelheden gegevens te halen en beslissingen te ondersteunen voor innovatieve toepassingen. Je kunt bij (de introductie van nieuwe) technologieën goed doorzien welke consequenties dit heeft voor de bedrijfsvoering en de organisatie als geheel.

Toekomstperspectief

Welke toekomstperspectieven zijn er? Het overgrote deel van de bachelorstudenten stroomt door naar één van onze masters. Jouw toekomstperspectief kun je dan ook niet los zien van een afgeronde masteropleiding. Als afgestudeerd informaticus met kennis van de (bedrijfs)economie ben je in staat vraagstukken op het snijvlak van informatica en bedrijfskunde te analyseren en oplossingen te ontwikkelen en implementeren in organisaties.

Alice

Wat heeft Alice aan haar studie gehad?

Alice

‘Behalve programmeren, leer je bij de studie vooral ook goed te analyseren. In deze opleiding leer je twee talen spreken: die van business en informatica. Daardoor kun je goed schakelen.’

Jan-Paul

Wat heeft Jan-Paul aan zijn studie gehad?

Jan-Paul

‘Meteen na mijn afstuderen ben ik via een bemiddelingsbureau benaderd door ABN Amro. Binnen een bank werk je aan enorme systemen die minstens tien jaar bestaan en waar al door tientallen mensen aan is gesleuteld. Dat kom je in je studie niet snel tegen: daar maak je telkens iets nieuws.'

Oriënteren op je eerste baan

Tijdens de opleiding word je geholpen bij het maken van studiekeuzes die van invloed zijn op jouw carrière. De Universiteit Leiden organiseert diverse uiteenlopende activiteiten om je te laten kennismaken met de arbeidsmarkt, zoals de voorlichtingsdagen voor de masterkeuze, de Bètabanenmarkt en de Bio Science Park Excursie. Er zijn workshops over onder andere loopbaanoriëntatie, sollicitatiebrieven schrijven, sollicitatiegesprekken voeren en assessments afleggen. Daarnaast helpt de Science Career Service jou bij jouw loopbaankeuzes en kun je advies inwinnen van ervaren alumni via het Alumni Mentornetwerk. Ook studievereniging De Leidsche Flesch organiseert activiteiten gericht op loopbaanoriëntatie en kennismaking met het bedrijfsleven.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden