Universiteit Leiden

nl en

Engelse taal en cultuur (BA)

Waarom Universiteit Leiden?

Tijdens een BA Engelse taal en cultuur ontwikkel je een uitstekende beheersing van het Engels in woord en geschrift, en verdiep je je op academisch niveau in de rijke cultuur en literatuur van de mondiale Engelstalige wereld. Zo ontwikkel je jezelf tot een expert die overal ter wereld aan de slag kan gaan.

Vijf redenen om Engelse taal en cultuur in Leiden te studeren:

  • Engelse taal en cultuur in Leiden is een internationaal georiënteerde studie;
  • Je ontwikkelt een near native Engelse taalvaardigheid en leert op hoog academisch niveau nadenken en schrijven over alle mogelijke aspecten van taal;
  • Je krijgt onderwijs van betrokken en bereikbare docenten met een internationale reputatie als wetenschappers op hun terrein;
  • Je bestudeert ook het Engels van de Middeleeuwen;
  • Engelse taal en cultuur Leiden staat bekend als een open, goed georganiseerde, ambitieuze maar ook gezellige academische studie.

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

Om onze complexe en snel veranderende wereld goed te begrijpen is hoogwaardig onderzoek en onderwijs nodig. De faculteit der Geesteswetenschappen van Leiden biedt een inspirerende internationale werkomgeving, die zich richt op de mobiliteit van mensen, taal, cultuur, ideeën, kunst en instellingen, van prehistorie tot heden. De faculteit staat welbewust middenin de samenleving. Met ons brede aanbod van maar liefst 25 Bachelor- en 28 Masteropleidingen blinken we uit in de kwaliteit van ons onderzoek en onderwijs, onze internationale expertise, onze synergie van wetenschappelijke benaderingen en diversiteit.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden