Universiteit Leiden

nl en

Engelse taal en cultuur (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad


Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Nina Ramaswamy

Studente

Nina Ramaswamy

“Het persoonlijk contact op onze studie is heel fijn. Je medestudenten leer je goed kennen door het onderwijs of bijvoorbeeld uit de EL CID, de introductieweek, waar ik ook met Engels studenten zat en nog steeds veel met dat groepje doe."

Een echte studentenstad

"Leiden is echt een studentenstad waar altijd iets te beleven is. Ik woon nu nog in Den Haag maar ga in mijn tweede jaar op zoek naar een kamer. De afspraak met mijn ouders was dat ik eerst mijn propedeuse in een jaar zou halen. Dat is gelukt.”

Studieverenigingen

Bij Engelse taal en cultuur is genoeg te doen om je studiegenoten ook buiten de collegezalen te ontmoeten:

Studievereniging Albion organiseert lezingen, borrels en studiereizen. Ze kunnen je met hun crash courses helpen met studeren, en leden krijgen via Albion korting op hun studieboeken.

LEF is de toneelvereniging van de opleiding. Zij zijn er niet alleen voor studenten die op het toneel willen staan, maar er is ook genoeg te doen achter de schermen! Denk aan regisseren, grimeren en kostuums maken.

The Angler is het tijdschrift voor en door studenten en staat vol met relevante zelfgeschreven artikelen en interviews. Ook is er plaats voor eigen geschreven werk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.