Universiteit Leiden

nl en

Engelse taal en cultuur (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd anglist. Je bezit kennis van een taal die over de hele wereld wordt gesproken en van een mondiale Engelstalige cultuur. Je hebt leren presenteren en communiceren. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

  • Kennis van en inzicht in de Anglistiek (c.q. Amerikanistiek), d.w.z. kennis van de systematiek en de globale historische ontwikkeling van de Engelse taal;
  • Kennis van en inzicht in de ontwikkeling van de Engelstalige letterkunde in historisch-cultureel perspectief, en actieve (schrijven, spreken) beheersing van de Engelse taal op CEFR-niveau C1 en een passieve (lezen, luisteren) beheersing van de Engelse taal op CEFR-niveau C2.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau. 
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt 

Annamika Singh

Alumna

Annamika Singh

“Bij de studie Engelse taal en cultuur moet je vaak presenteren en in een kort praatje iets uitleggen aan mensen die nog nergens vanaf weten. Ik merk dat ik die vaardigheid op de arbeidsmarkt meeneem. Je moet veel vaker een presentatie geven dan je zou denken, ook al is de setting niet altijd zo formeel als ik tijdens de colleges gewend was. Ik moet altijd aan geïnteresseerden kunnen uitleggen waar een boek over gaat. Daarnaast heb ik tijdens de studie goed leren schrijven in het Engels.”

Sander Stolk

Alumnus Engelse taal en cultuur

Sander Stolk

“Tijdens de opleiding Engelse taal en cultuur heb ik geleerd om kritisch te denken. Wat bedoelt men nu eigenlijk met een bepaald woord? Heeft het een dubbele betekenis? Daarnaast helpt de goede taalvaardigheid, die ik heb opgedaan tijdens mijn studie, op de arbeidsmarkt. Op internationale projecten wordt altijd Engels gesproken.”

"Ik heb ook een half jaar de educatieve minor gedaan. Het docentschap was niets voor mij, maar het was een uitstekende ervaring: de aandacht van leerlingen erbij houden, presenteren en jezelf verkopen."

Rieneke Kok

Alumna

Rieneke Kok

“Een studie is het begin van een loopbaan, maar het voordeel van Engelse taal en cultuur is de vrijheid die de opleiding biedt voor de toekomst. Er zijn geen verplichte stappen die je moet zetten richting een bepaalde carrière. Mijn studiegenoten zijn heel divers terecht gekomen: in het onderwijs, bij de overheid, je kunt nog alle kanten op. En dan te bedenken dat we allemaal dezelfde opleiding hebben gedaan!”

Loopbaanbegeleiding

Als student Geesteswetenschappen kun je bij de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen terecht voor advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast geeft de Loopbaan Service workshops en voorlichtingen over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

De Loopbaan Service helpt je met het voorbereiden op de arbeidsmarkt. En uit ons arbeidsmarktonderzoek blijkt: voorbereiding werkt!

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

Op ons jaarlijkse Humanities Career Event kom je in contact met bedrijven en organisaties. Tijdens workshops, trainingen en voorlichtingen leer je je voor te bereiden op de arbeidsmarkt en ontdek je je carrièremogelijkheden na je afstuderen.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2017

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden