Universiteit Leiden

nl en

Engelse taal en cultuur (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd. Je bezit kennis van een taal die over de hele wereld wordt gesproken en van een mondiale Engelstalige cultuur. Je hebt leren presenteren en communiceren. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

Na het afronden van de bachelor heb je kennis van en inzicht in de Anglistiek en/of Amerikanistiek. Je weet veel van de systematiek en de globale historische ontwikkeling van de Engelse taal. 

Daarnaast ben je expert op het gebied van de ontwikkeling van de Engelstalige letterkunde in historisch-cultureel perspectief. Je gebruikt het Engels actief (schrijven, spreken) op CEFR-niveau C1 en passief (lezen, luisteren) op CEFR-niveau C2.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau. 
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt 

Annamika Singh

Alumna

Annamika Singh

“Bij de studie Engelse taal en cultuur moet je vaak presenteren en in een kort praatje iets uitleggen aan mensen die nog nergens vanaf weten. Ik merk dat ik die vaardigheid op de arbeidsmarkt meeneem. Je moet veel vaker een presentatie geven dan je zou denken, ook al is de setting niet altijd zo formeel als ik tijdens de colleges gewend was. Ik moet altijd aan geïnteresseerden kunnen uitleggen waar een boek over gaat. Daarnaast heb ik tijdens de studie goed leren schrijven in het Engels.”

Sander Stolk

Alumnus Engelse taal en cultuur

Sander Stolk

“Tijdens de opleiding Engelse taal en cultuur heb ik geleerd om kritisch te denken. Wat bedoelt men nu eigenlijk met een bepaald woord? Heeft het een dubbele betekenis? Daarnaast helpt de goede taalvaardigheid, die ik heb opgedaan tijdens mijn studie, op de arbeidsmarkt. Op internationale projecten wordt altijd Engels gesproken.”

"Ik heb ook een half jaar de educatieve minor gedaan. Het docentschap was niets voor mij, maar het was een uitstekende ervaring: de aandacht van leerlingen erbij houden, presenteren en jezelf verkopen."

Rieneke Kok

Alumna

Rieneke Kok

“Een studie is het begin van een loopbaan, maar het voordeel van Engelse taal en cultuur is de vrijheid die de opleiding biedt voor de toekomst. Er zijn geen verplichte stappen die je moet zetten richting een bepaalde carrière. Mijn studiegenoten zijn heel divers terecht gekomen: in het onderwijs, bij de overheid, je kunt nog alle kanten op. En dan te bedenken dat we allemaal dezelfde opleiding hebben gedaan!”

Loopbaanbegeleiding

Je op de arbeidsmarkt oriënteren: wat houdt dat in en hoe doe je dat? En op welk moment in je studie begin je ermee? De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terecht komen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2019

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.