Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Tijdspad en checklist

Op deze pagina vind je het tijdspad voor selectie en plaatsing. Vergeet ook niet de checklist voor de BMAT door te nemen.

Tijdspad selectie en plaatsing

11 oktober 2018- 15 januari 2019  

 • Je kunt je vanaf 11 oktober t/m 15 januari aanmelden in Studielink voor de selectie voor Biomedische wetenschappen in Leiden.

31 januari 2019, 12:00 uur 's middags 

 • Kandidaten route A: stuur vóór 12.00 uur ‘s middags  je 5 vwo-overgangscijfers voor de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde A of B en Nederlands naar ons op. Dit kan via het online formulier 5 vwo-cijferverklaring. Ook verwachten wij een gescande kopie van je 5 vwo-overgangsrapport. Voor uitleg: zie Cijfers en BMAT.
 • Volg je de 8+-route? Dan wordt bij de 5 vwo-cijferverklaring ook het cijfer voor Engels gevraagd. De instructies hiervoor zijn te vinden onder ‘instructies uploaden 5vwo-cijfers’. Vergeet daarnaast ook niet om op uiterlijk 31 januari een personal statement aan te leveren, via het Universitair registratiesysteem uSis.
 • Kandidaten route B: stuur voor 12.00 uur ‘s middags je verklaring ‘geen 5 vwo cijfers aanleveren’ in via uSis (Universitair registratiesysteem). Voor uitleg: zie Cijfers en BMAT. 
 • Studenten met een functiebeperking: Heb je voor je studie bijzondere faciliteiten nodig? Lever dan uiterlijk 31 januari 12.00 uur ’s middags je verzoek en verklaring aan. Voor uitleg: zie ‘Hoe kan ik aanspraak maken op voorzieningen i.v.m. een functiebeperking?’

Let op: Als je de gevraagde documenten voor 31 januari 12.00 uur nog niet hebt ingeleverd, word je uitgesloten van deelname aan de selectie en heb je een selectiepoging verbruikt!

16 februari 2019 

 • Op zaterdag 16 februari neem je deel aan de BMAT in Utrecht. De BMAT toetst aanleg en vaardigheden, wetenschappelijke kennis en toepassing daarvan, en hoe goed je ideeën kunt ontwikkelen, verwerken en communiceren.

8 maart 2019

 • Uiterlijk 8 maart krijg je bericht of je door bent naar de tweede ronde. 

19 maart 2019, 12:00 uur 's middags 

 • Ben je door naar de tweede ronde? Stuur dan voor 19 maart 12.00 uur je personal statement op. Hierin leg je uit waarom je graag Biomedische wetenschappen wilt studeren in Leiden en wat jou geschikt maakt voor deze studie. 

23 maart 2019

 • Op zaterdag 23 maart neem je deel aan de Onderwijsdag in het LUMC. 

15 april 2019

 • Je scores voor de eerste en tweede ronde worden vertaald naar een eindscore. Deze eindscore ontvang je 15 april.
 • Op 15 april kun je in Studielink ook je rangnummer zien. Als je een plaats aangeboden krijgt heb je twee weken de tijd om deze plaats te accepteren. Krijg je geen plaats aangeboden? Het kan zo zijn dat je alsnog een plaats krijgt aangeboden als een andere student zijn plaats niet accepteert. Je ontvangt in dat geval een e-mail. 

Checklist BMAT

 1. Zet in je agenda: BMAT op zaterdag 16 februari, in Utrecht.
 2. Zorg dat je een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart of paspoort) hebt. Deze moet je meenemen op 16 februari.
 3. Lever vóór 31 januari 12:00 uur je 5 vwo-cijfer verklaring of je verklaring ‘geen 5 vwo-cijfers’ aan. Lees onder Cijfers en BMAT hoe je dit moet doen.
 4. Als je een functiebeperking hebt en er bijzondere faciliteiten nodig zijn, lever dan uiterlijk 31 januari 12.00 uur je verzoek en verklaring aan. Zie  ‘Aanmelden’: ‘Hoe kan ik aanspraak maken op voorzieningen i.v.m. een functiebeperking?’
 5. Bereid je voor op de BMAT. Zie Cijfers en BMAT voor informatie en oefenmateriaal.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden