Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Tijdspad en checklist

Op deze pagina vind je het tijdspad voor selectie en plaatsing. Vergeet ook niet de checklist voor de BMAT door te nemen.

Tijdspad selectie en plaatsing

1 oktober 2021- 15 januari 2022 

 • Je kunt je vanaf 1 oktober t/m 15 januari aanmelden in Studielink voor de selectie voor Biomedische wetenschappen in Leiden.

31 januari 2022, 23:59 CET 

 • Je stuurt uiterlijk 31 januari 2022 een 'routeverklaring’. 
 • Indien je in mei 2022 het volledige VWO eindexamen doet (profiel Natuur & Gezondheid mét natuurkunde of  profiel Natuur & Techniek mét biologie) stuur je, naast de routeverklaring, ook een gescande kopie van de gewaarmerkte 6vwo SE-cijfers tot en met 14 januari 2022 (uploaden in het universitaire registratiesysteem uSis, zie onderstaande instructies). Het gaat om de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde wiskunde A of B, Nederlands en eventueel Engels. Je mag de 6vwo-cijfers met peildatum pas vanaf 14 januari 2022 inleveren en dit kan tot uiterlijk 31 januari 2022. Voor uitleg: zie cijfers en BMAT
  Indien je op 31 januari 2022 de routeverklaring niet hebt ingeleverd, en indien van toepassing,  de gewaarmerkte 6vwo SE-cijfers niet hebt geupload in uSis , word je uitgesloten van deelname!

  Instructies uploaden 6vwo-SE-cijfers en / of verklaring dyslexie of andere beperking in uSis aanleveren

Let op: 

 • Als je de gevraagde documenten uiterlijk 31 januari nog niet hebt ingeleverd, word je uitgesloten van deelname aan de selectie en heb je een selectiepoging verbruikt!

19 februari 2022 

 • Op zaterdag 19 februari neem je deel aan de BMAT. Deze toets vindt online plaats! Je hoeft dus niet naar een examenlocatie te komen. De BMAT toetst aanleg en vaardigheden, wetenschappelijke kennis en toepassing daarvan, en hoe goed je ideeën kunt ontwikkelen, verwerken en communiceren.

9 maart 2022

 • Op 9 maart krijg je bericht of je door bent naar de tweede ronde. 

11 maart 2022

 • Ben je door naar de tweede ronde? Bevestig je deelname uiterlijk 11 maart voor 12:00 uur. Je ontvangt hiervoor een online formulier. 8+ kandidaten hoeven zich niet aan te melden via dit formulier.

19 maart 2022

 • Selectiedag: de niet-cognitieve vaardigheden worden getest. Voorbereiding hierop is niet mogelijk of nodig.

15 april 2022

Je scores voor de eerste en tweede ronde worden vertaald naar een eindscore. Deze eindscore ontvang je 15 april.

Op 15 april kun je in Studielink ook je rangnummer zien. Als je een plaats aangeboden krijgt, heb je twee weken de tijd om deze plaats te accepteren. Krijg je geen plaats aangeboden? Het kan zo zijn dat je alsnog een plaats krijgt aangeboden als een andere student zijn plaats niet accepteert. Je ontvangt in dat geval een e-mail.

Checklist BMAT

 1. Zet in je agenda: BMAT op zaterdag 20 februari, online.

 2. Zorg dat je een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart of paspoort) hebt. Deze moet je via de camera op je pc / laptop laten zien.

 3. Lever vóór 31 januari 2022, 12:00 uur je routeverklaring in en (indien route A)  een gescand afschrift van je 6vwo SE-cijfers tot en met 14 januari 2022’ aan. Lees onder  Cijfers en BMAT  hoe je dit moet doen.

 4. Als je een functiebeperking hebt en er bijzondere faciliteiten nodig zijn, lever dan uiterlijk 31 januari 12.00 uur je verzoek en verklaring aan. Zie ‘Aanmelding en toelatingseisen’: Aanmelding en toelatingseisen’: ‘Hoe kan ik aanspraak maken op voorzieningen i.v.m. een functiebeperking?

 5. Bereid je voor op de BMAT. Op Cijfers en BMAT vind je informatie en oefenmateriaal.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.