Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Tijdspad en checklist

Op deze pagina vind je het tijdspad voor selectie en plaatsing. Vergeet ook niet de checklist voor de BMAT door te nemen.

Tijdspad selectie en plaatsing

1 oktober 2020- 15 januari 2021 

 • Je kunt je vanaf 1 oktober t/m 15 januari aanmelden in Studielink voor de selectie voor Biomedische wetenschappen in Leiden.

31 januari 2021, 12:00 uur 's middags 

 • Je stuurt vóór 12 uur 's middags een 'routeverklaring’ (link volgt nog)
 • Ook stuur je ook een gescande kopie van de gewaarmerkte cijferlijst 6vwo SE-cijfers tot en met 15 januari 2021. Het gaat om de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde wiskunde A of B, Nederlands en Engels . Voor uitleg: zie Cijfers en BMAT. Indien je je routeverklaring niet hebt ingeleverd voor 31 januari om 12:00 uur, word je uitgesloten van deelname! Route A kandidaten moeten ook de gewaarmerkte cijferlijst 6vwo SE-cijfers uiterlijk 31 januari 2021 hebben ingeleverd.
 • Volg je de 8+ of pre-university route? Dan wordt bij de cijferverklaring ook het cijfer voor Engels gevraagd. 
 • Toelatingsverzoek indienen: alleen de kandidaten met een andere vooropleiding of ontbrekend vak moeten een toelatingsverzoek indienen. Check of jij een toelatingsverzoek moet indienen, via de link ‘Ander profiel, andere vooropleiding of ontbrekend vak?’ (link volgt nog).
 • Studenten met een functiebeperking: Heb je voor je studie bijzondere faciliteiten nodig? Lever dan uiterlijk 31 januari 12.00 uur ’s middags je verzoek en verklaring aan. Voor uitleg: ‘Hoe kan ik aanspraak maken op voorzieningen i.v.m. een functiebeperking?’

Let op: 

 • Als je de gevraagde documenten voor 31 januari 12.00 uur nog niet hebt ingeleverd, word je uitgesloten van deelname aan de selectie en heb je een selectiepoging verbruikt!

20 februari 2021 

 • Op zaterdag 20 februari neem je deel aan de BMAT. Deze toets vindt online plaats! Je hoeft dus niet naar een examenlocatie te komen. De BMAT toetst aanleg en vaardigheden, wetenschappelijke kennis en toepassing daarvan, en hoe goed je ideeën kunt ontwikkelen, verwerken en communiceren. Je moet tussen 11.15 en 12.30 aanwezig zijn voor de registratie. De toets is van 13.00 - ca 16.00 uur.

11 maart 2021

 • Uiterlijk 11 maart krijg je bericht of je door bent naar de tweede ronde. 

13 maart 2021

 • Ben je door naar de tweede ronde? Bevestig je deelname uiterlijk 13 maart. Je ontvangt hiervoor een online formulier.

20 maart 2021

 • Selectiedag: de niet-cognitieve vaardigheden worden getest. Voorbereiding hierop is niet mogelijk of nodig.

15 april 2021

Je scores voor de eerste en tweede ronde worden vertaald naar een eindscore. Deze eindscore ontvang je 15 april.

Op 15 april kun je in Studielink ook je rangnummer zien. Als je een plaats aangeboden krijgt, heb je twee weken de tijd om deze plaats te accepteren. Krijg je geen plaats aangeboden? Het kan zo zijn dat je alsnog een plaats krijgt aangeboden als een andere student zijn plaats niet accepteert. Je ontvangt in dat geval een e-mail.

Checklist BMAT

 1. Zet in je agenda: BMAT op zaterdag 20 februari, online.

 2. Zorg dat je een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart of paspoort) hebt. Deze moet je via de camera op je pc / laptop laten zien.

 3. Lever vóór 31 januari 12:00 uur je routeverklaring in en (indien route A)  een gescand afschrift van je 6vwo SE-cijfers tot en met 15 januari 2021’ aan. Lees onder  Cijfers en BMAT  hoe je dit moet doen.

 4. Als je een functiebeperking hebt en er bijzondere faciliteiten nodig zijn, lever dan uiterlijk 31 januari 12.00 uur je verzoek en verklaring aan. Zie ‘Aanmelding en toelatingseisen’: Aanmelding en toelatingseisen’: ‘Hoe kan ik aanspraak maken op voorzieningen i.v.m. een functiebeperking?

 5. Bereid je voor op de BMAT. Op Cijfers en BMAT vind je informatie en oefenmateriaal.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.