Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Tweede selectieronde: niet-cognitieve vaardigheden test

De niet-cognitieve vaardigheden worden getest. Je wordt getest op de eigenschappen die voor het beroep van biomedisch onderzoeker van belang zijn. Het gaat hierbij o.a. om persoonlijkheidskenmerken. Voorbereiding hierop is niet mogelijk of nodig.

Online test

De test vindt online of op locatie plaats. Dit wordt later bekendgemaakt.

Eindscore en plaatsing

Uiterlijk 15 april ontvang je de eindscore voor onze selectie en plaatsing. Deze wordt voor 70% bepaald door je eindscore voor ronde 1 en voor 30% door je eindscore voor ronde 2. Vanaf 15 april kun je in Studielink je rangnummer zien en of je een plaats aangeboden krijgt of niet. Wordt jou een plaats aangeboden? Dan heb je twee weken de tijd om deze in Studielink te accepteren. Als je dit niet doet komt de plaats te vervallen. Is je rangnummer te hoog en heb je geen plaats aangeboden gekregen? Er bestaat een kans dat dit alsnog gebeurt, als een andere student zijn plaats weigert of niet accepteert. In dat geval ontvang je een mail van Studielink.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen startten in de afgelopen 3 jaar tussen de vijf en vijftien 8+-kandidaten met de bacheloropleiding.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.