Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Tweede selectieronde: Beoordeling personal statement

De onderwijsdag van Biomedische wetenschappen in de tweede ronde van de selectie en plaatsing is vervallen.

Corona-update: Tweede selectiedag Biomedische wetenschappen geannuleerd

 Donderdag 26 maart jl is naar alle kandidaten van de tweede selectieronde Biomedische wetenschappen gecommuniceerd, dat de Onderwijsdag (tweede selectieronde) is geannuleerd. Als alternatief wordt het personal statement beoordeeld. De eerste selectieronde zal meewegen voor 90% en de tweede selectieronde voor 10%.

Rangnummers

Pre-University en 8+-kandidaten krijgen de hoogste rangnummers. Daarna volgen de rangnummers voor de kandidaten die de selectierondes hebben doorlopen.

Ter indicatie: afhankelijk van het aantal inschrijvingen starten circa 10-20 Pre-University en 8+-kandidaten met de bacheloropleiding.

Personal statement

In een personal statement leg je uit waarom jij denkt dat je geschikt bent voor de studie Biomedische wetenschappen aan het LUMC. Een personal statement is anders dan een CV, want het gaat niet om je prestaties. Het gaat erom dat je kunt uitleggen waarom je Biomedische wetenschappen wilt studeren in Leiden en waarom je bij de opleiding past. Dit doe je aan de hand van bijvoorbeeld hobby's, interesses en ervaringen op je school of werk. Wat er verwacht wordt kun je lezen in de instructie Mijn Personal StatementHet personal statement moet zijn opgesteld in het Nederlands.

Het personal statement moet uiterlijk 17 maart 2020 vóór 12:00 uur 's middags bij ons binnen zijn.

Beoordeling

In de aangepaste tweede selectieronde wordt je personal statement beoordeeld. De criteria zijn: uitvoering van de opdracht, de onderbouwing van de motivatie voor de opleiding, inhoud en taalgebruik.

Eindscore en plaatsing

Uiterlijk 15 april ontvang je de eindscore voor onze selectie en plaatsing. Deze wordt voor 90% bepaald door je eindscore voor ronde 1 en voor 10% door je eindscore voor ronde 2. Vanaf 15 april kun je ook in Studielink je rangnummer zien en of je een plaats krijgt aangeboden of niet.

Wordt jou een plaats aangeboden? Dan heb je twee weken de tijd om deze in Studielink te accepteren. Als je dit niet doet komt de plaats te vervallen. Is je rangnummer te hoog en heb je geen plaats aangeboden gekregen? Er bestaat nog een kans dat dit alsnog gebeurt, als een andere student zijn plaats weigert of niet accepteert. In dat geval ontvang je een mail van Studielink. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.