Universiteit Leiden

nl en
Informatica en Biologie - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Bioinformatica (BSc)

Toelatingseisen

Check de volgende toelatingseisen voordat jij je aanmeldt voor de afstudeerrichting Bioinformatica.

Je wordt rechtstreeks toegelaten tot de afstudeerrichting Bioinformatica als je in het bezit bent van een vwo-diploma met een van de volgende profielen:

  • vwo-profiel Natuur & Techniek
  • een ander vwo-profiel met als aanvulling wiskunde B.

Wiskunde en analytisch denken is belangrijk voor deze studie, en Wiskunde B is dan ook verplicht. Bij voorkeur heb je ook scheikunde en biologie gevolgd.

Heb je een ander diploma/profiel behaald, dan moet je een officieel verzoek tot toelating indienen. Dit geldt ook indien je je al eerder voor een andere studie via het online aanmeldingssysteem hebt aangemeld. Je kunt ook (eerst) contact opnemen met de studieadviseur Jeanette de Graaf per e-mail of telefonisch via telefoonnummer 071 527 7051 voor meer informatie, en om alvast de eventuele deficiënties te bespreken.

Taaleisen

De opleiding Informatica is een Nederlandstalige opleiding. Dit betekent dat de colleges en werkgroepen in het Nederlands zijn. Een goede Nederlandse taalvaardigheid is dus vereist.

Let op: veel van het lesmateriaal, zoals studieboeken en artikelen, zijn in het Engels. Een goede beheersing van de Engelse taal is nodig om de studie succesvol af te ronden.
 

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden