Universiteit Leiden

nl en

Afrikaanse talen en culturen (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Tijdens de bachelor Afrikaanse talen en culturen leer je niet alleen de talen, maar ook de achtergronden van politieke, culturele en economische successen en mislukkingen van het continent kennen. Je verdiept je in verschillende volkeren, de boeiende geschiedenis, literatuur en het vaak roerige politieke klimaat.

Vijf redenen om Afrikaanse talen en culturen in Leiden te studeren:

  • Alleen Leiden heeft een opleiding waarin heel Afrika aan bod komt;
  • De docenten behoren tot de internationale top van hun vakgebied;
  • In het tweede jaar studeer je zes maanden aan een universiteit in Afrika. Daar leer je ook je tweede Afrikaanse taal.
  • Een sterk punt van deze opleiding is de kleinschaligheid: het contact met de docenten is heel persoonlijk en je leert je medestudenten goed kennen.   
  • Het Afrika Studiecentrum, het enige multidisciplinaire academische kennisinstituut van Nederland, is onderdeel van de Universiteit leiden. Het centrum heeft een uitgebreide bibliotheek en documentatiecentrum.

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

Om onze complexe en snel veranderende wereld goed te begrijpen is hoogwaardig onderzoek en onderwijs nodig. De faculteit der Geesteswetenschappen van Leiden biedt een inspirerende internationale werkomgeving, die zich richt op de mobiliteit van mensen, taal, cultuur, ideeën, kunst en instellingen, van prehistorie tot heden. De faculteit staat welbewust middenin de samenleving. Met ons brede aanbod van maar liefst 25 Bachelor- en 28 Masteropleidingen blinken we uit in de kwaliteit van ons onderzoek en onderwijs, onze internationale expertise, onze synergie van wetenschappelijke benaderingen en diversiteit.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden