Universiteit Leiden

nl en

Afrikaanse talen en culturen (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Wil je de talen en culturen van Afrika bestuderen? Dan moet je naar Leiden! In Leiden krijg je onderwijs van docenten en onderzoekers die tot de top van hun vakgebied behoren. Je bestudeert niet alleen de talen en culturen van het continent, maar ook de kunst, de maatschappij en tal van andere zaken. De kennis en vaardigheden die je opdoet zijn dus heel breed, en daar ga je veel profijt van hebben. Of je nu academisch onderzoek doet of je wilt onderscheiden op de arbeidsmarkt!

De sterke punten van de BA Afrikaanse talen en culturen

  • Ambitieus onderwijs van hoog niveau, gebaseerd op ons innovatieve onderzoek. Daarbij word je getraind in een breed pakket aan vaardigheden.
  • Je krijgt de kans je echt in Afrika onder te dompelen omdat je zes maanden aan een Afrikaanse universiteit studeert. Daar perfectioneer je je Swahili en leer je een tweede Afrikaanse taal. 
  • Sterke link met actuele ontwikkelingen in het continent, dus altijd maatschappelijk relevant.
  • De mogelijkheid om je eigen interesses te volgen en zelf de focus van je opleiding te bepalen.
  • De groepen zijn klein: er is dus veel ruimte is voor persoonlijk contact.
  • Deze opleiding is uniek in Nederland; het is de enige studie waarin heel Afrika aan bod komt.
  • De kennis en vaardigheden die je opdoet kun je goed gebruiken in je toekomstige carrière.

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

We leven in een dynamische tijd met complexe vraagstukken. Om deze wereld te begrijpen is goed en relevant onderzoek en onderwijs nodig. Precies dat onderzoek en onderwijs vind je bij de faculteit Geesteswetenschappen in Leiden. Wij bestuderen een breed scala van talen, culturen, kunsten en samenlevingen van over de hele wereld, van prehistorie tot heden. Dat doen we gedreven en altijd met de grootste aandacht voor onze studenten. De Leidse aanpak van onderwijs geven en onderzoek doen heeft ons ver gebracht: we behoren tot de internationale top 25.

Als student aan onze faculteit leer je de wereld kennen! Je wordt opgeleid tot kritisch denker en academisch professional. Maar even belangrijk vinden wij het om je op te leiden tot betrokken burger, die midden in de wereld staat en die bij kan dragen aan een oplossing voor de uitdagingen van onze tijd. Bij onze manier van opleiden horen uiteraard academische kennis en vaardigheden, maar ook skills waar werkgevers om vragen. Als je voor de faculteit Geesteswetenschappen kiest, kies je voor een internationale academische gemeenschap waar kwaliteit, ambitie en een kritische geest leidend zijn.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.