Afrikaanse talen en culturen (BA)

Een dag uit het leven

Heb je interesse om Afrikaanse talen en culturen te komen studeren aan de Universiteit Leiden? Om je een indruk te geven het leven als student, vertelt Jesper Tittse, eerstejaarsstudent, over een typische dag.

Jesper Tittse

Eerstejaarsstudent

Jesper Tittse

08.30 Ik sta op, ga douchen en kleed me aan.
09.15 We hebben college Swahili. Die colleges zijn altijd heel verschillend. Vandaag werken we aan onze spreekvaardigheid, maar soms lezen we een krantenartikel, kijken we filmpjes of vertalen we liedjes.
11:00 Ik heb een extra taalkundig vak gekozen over zinsbouwstructuren. Het eerste semester ging vrij vloeiend en omdat mijn interesse bij de taalkunde ligt, wil ik dat graag verder ontwikkelen.
12:00 Lunchen met studiegenoten.
13:15 We hebben het vak Afrika van Nul tot Nu. Deze week gaat het over het postkoloniale tijdperk en de opbouw van nieuwe staten na de onafhankelijkheid. Erg interessant.
15:00 Vandaag heb ik geen les meer, dus ga ik thuis de colleges van morgen voorbereiden.
17:00 Snel wat eten en daarna sporten bij het Universitair Sportcentrum.
21:00 Ik ga met vrienden iets drinken in de stad.
00:00 Tijd om naar huis te gaan, morgen heb ik weer een drukke dag.
Het Lipsiusgebouw, het hoofdkwartier van de faculteit Geesteswetenschappen.