Universiteit Leiden

nl en

Afrikaanse talen en culturen (BA)

Vervolgopleidingen

Na je bachelor kun je ervoor kiezen om een masteropleiding te gaan doen. Zo verdiep je je academische kennis en vaardigheden. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau .

Na je bachelor kun je ervoor kiezen om een masteropleiding te gaan doen. Zo verdiep je je academische kennis en vaardigheden. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.

Universiteit Leiden kent drie soorten masters: eenjarige-, onderzoeks-, of brede masters. De eenjarige master sluit perfect aan op de bacheloropleiding, terwijl je met een onderzoeksmaster (twee jaar) wordt voorbereid op een academische carrière. Een brede master kun je volgen als je een bredere interesse hebt. Een voorbeeld hiervan is de opleiding International Relations.

Als je een master wilt volgen die direct aansluit bij je bachelor Afrikaanse talen en culturen, hebben wij verschillende opties:

Eenjarige master

Onderzoeksmaster

Promoveren

Afgestudeerde masterstudenten met een duidelijke wetenschappelijke belangstelling en zeer goede studieresultaten kunnen meedingen naar een promotieplaats. Onder begeleiding van je hoogleraar schrijf je een proefschrift en publiceer je artikelen.

Maud van Merrienboer

Student

Maud van Merrienboer

"In Tanzania was ik een aantal jaar bij een vrijwilligersorganisatie betrokken, daar heb ik veel van geleerd. Ik dacht eerst aan werken in Afrika en verhuizen, maar dat denk ik nu niet meer. Het wordt iets in de ontwikkelingssamenwerking, vanuit Nederland, of de journalistiek. Ik ben nu aan het kijken naar een masteropleiding."

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.