Universiteit Leiden

nl en

Afrikaanse talen en culturen (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd! Op een doorsnee CV vind je niet vaak ‘Kennis van de talen en culturen van Afrika’ terug. Het zal de interesse van werkgevers dus prikkelen. Bovendien ben je een onafhankelijke, kritische denker en onderzoeker, wat je geschikt maakt voor verschillende functies in het bedrijfsleven, onderwijs, media of bij non-profit organisaties in binnen- én buitenland.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

Afrikaanse talen en culturen schenkt aandacht aan het samenspel van taal en cultuur, waarbij de student inzicht krijgt in de volgende vakgebieden:

  • Talen: Swahili en een tweede taal, gekozen uit het aanbod, vindt plaats in Afrika;
  • Talen en culturen: Taalsituaties, gangbare taalclassificaties, antropologische taalkunde en communicatievormen;
  • Geschiedenis en Antropologie: Aandacht voor de orale woordkunst en literatuur in het Engels, Frans, Portugees en Afrikaanse talen;
  • Afrikaanse taalkunde.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Inge Ligtvoet

Alumna

Inge Ligtvoet

"Ik ben promovenda aan het Instituut voor Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Mijn proefschrift gaat over stedelijke jeugd in Noord-Nigeria, hoe zij omgaan met kansen en verwachtingen in een land met weinig sociale zekerheid en veel politieke onveiligheid. Als promovendus ben je echt medewerker van de universiteit. Dat is heel anders dan student: je bent eigenlijk bezig met een ‘extra grote’ scriptie en doet vooral veel onderzoek."

"Ik heb 14 maanden onderzoek gedaan in Nigeria. Tijdens mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in geschiedenis en politiek. Ik legde toen al de basis voor de kennis die ik nu nodig heb."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

Op ons jaarlijkse Humanities Career Event kom je in contact met bedrijven en organisaties. Tijdens workshops, trainingen en voorlichtingen leer je je voor te bereiden op de arbeidsmarkt en ontdek je je carrièremogelijkheden na je afstuderen.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2019

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Loopbaanbegeleiding

Als student Geesteswetenschappen kun je bij de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen terecht voor advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast geeft de Loopbaan Service workshops en voorlichtingen over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

De Loopbaan Service helpt je met het voorbereiden op de arbeidsmarkt. En uit ons arbeidsmarktonderzoek blijkt: voorbereiding werkt!

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden