Universiteit Leiden

nl en

Terugblik Masterdag 10 november

Was jij een van de 3.000 bezoekers? Leuk dat je ons hebt bezocht! Omdat het kiezen van een master best lastig kan zijn, helpen wij je ook na de Masterdag graag verder bij het zoeken naar de master die het beste bij jou past.

Master Meeloopdagen

Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze of wil je graag weten hoe een studiedag er in de praktijk uitziet? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Een meeloopdag geef je dé kans om een middag met een student mee te lopen, bij een hoorcollege aan te schuiven en te ervaren hoe het is om de masterspecialisatie van jouw voorkeur te volgen.

Blok de volgende Masterdag!

Masterdag gemist? Op 16 maart 2018 is de volgende Masterdag. Studenten, docenten, studieadviseurs en alumni ontvangen je dan graag weer om vragen te beantwoorden, ervaringen te delen en om je wegwijs te maken in Leiden en Den Haag. 

Fotoverslag Masterdag 10 november 2017

Tommie uit Den Haag

Tommie bezoekt de Masterdag om Political Science en Public Administration met elkaar te vergelijken.

Tommie uit Den Haag

“Op dit moment volg ik European Studies aan de Haagse Hogeschool en ik ben vooral benieuwd naar de manier waarop ik een doorstroom naar deze studies mogelijk kan maken. Op dit moment neig ik nog iets meer naar Political Science maar dat komt omdat ik daar net geweest ben denk ik. Zometeen ga ik naar Den Haag voor Public Administration!”

Umama uit India

Umama heeft al besloten dat ze een master aan de Universiteit Leiden wilt gaan volgen. Nu alleen nog besluiten wélk masterprogramma.

Umama uit India

“Ik vergelijk bijvoorbeeld Child & Adolescence Psychology and Clinical Psychology. Toekomstperspectief is belangrijk voor mij: in welk werkveld kan ik iets betekenen? En vooral: in welk werkveld is vloeiend Nederlands spreken geen noodzaak?”

Samantha uit Leiden

Samantha is derdejaars student aan de Academische Pabo in Leiden.

Samantha uit Leiden

“Ik ben een paar mastersprogramma’s aan het vergelijken. Ik was al bijna zeker van Orthopedagogiek, maar toen ik voorafgaand aan de Masterdag de website bekeek, zag ik nog een paar andere specialisaties die me interessant lijken zoals Learning Problems and Impairments. Daar wil ik nu dus meer van weten. Bijvoorbeeld hoe de verschillende richtingen binnen Orthopedagogiek je werkgebied beïnvloed en wat de toekomstperspectieven zijn van de andere specialisaties.”

Net als Tommie, Samantha en Umama een Masterdag bezoeken? Kom naar de volgende Masterdag op 16 maart 2018!