Universiteit Leiden

nl en

Loopbaanbegeleiding

Het lijkt misschien ver van je bed, maar wat doe je als je je opleiding hebt afgerond? Om daar een antwoord op te hebben, bereidt de Universiteit Leiden alle studenten goed voor op de arbeidsmarkt en helpen we je graag op weg aan het begin van je carrière.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Studenten Loopbaan Service

Omdat je studie sneller gaat dan je denkt is het verstandig om al vanaf je eerste studiejaar na te denken over je studiekeuzes en toekomstplannen. Grote kans dat er dan allerlei (praktische) vragen bij je naar boven komen. Wil je bijvoorbeeld iets weten over je studieplan, de arbeidsmarkt, vacatures en solliciteren? Maak dan een afspraak met een loopbaanadviseur van Studenten Loopbaan Service. Of bezoek een van hun vele nuttige workshops die jou voorbereiden op de arbeidsmarkt.

21st Century Skills

Ook in het onderwijsprogramma en in het begeleiden van studenten besteedt de Universiteit Leiden veel aandacht aan oriëntatie op de arbeidsmarkt en aan het ontwikkelen van vaardigheden en competenties die je daarvoor nodig hebt. Zo werk je tijdens je studie aan zogenoemde ‘21st Century Skills’:

  • Het vermogen samen te kunnen werken in teams.
  • Internationale en interculturele competenties.
  • Ondernemerschaps- en leiderschapsvaardigheden en digitale competenties.

Leiden University Career Zone

Ben je nieuwsgierig of je met je voorbereiding op de arbeidsmarkt op de goede weg zit? Wil je weten wat je nog meer kunt doen om de kansen op een passende baan te vergroten? Via de online Leiden University Career Zone krijg jij ondersteuning bij vragen over jouw loopbaan, persoonlijk profiel, de arbeidsmarkt en solliciteren. 

Universiteit Leiden Mentornetwerk

Afgestudeerd? De Universiteit Leiden helpt je bij je zoektocht naar een geschikte baan. Zo zetten we met Universiteit Leiden Mentornetwerk de kennis en ervaring in van Leidse alumni. Via dit online platform kun je eenvoudig in contact komen met ervaren alumni uit jouw vakgebied en op een laagdrempelige manier advies vragen over loopbaankeuzes en carrièremogelijkheden. Wil je meer weten over een specifieke organisatie en hoor je graag hoe het er in de praktijk aan toe gaat? Ook dan kun je met je vragen terecht bij een mentor.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.