Universiteit Leiden

nl en

Opleidingspresentatie

Rechtsgeleerdheid - Economie

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Over de opleiding Rechtsgeleerdheid - Economie

Bij de afstudeerrichting Recht en Economie volg je een ruim samengesteld pakket met economische vakken, waarbij veel aandacht wordt besteed aan praktische economische vraagstukken en aan economisch beleid. Als je de opleiding Recht en Economie hebt afgerond, kun je kiezen uit een van de juridische masteropleidingen. En behaal je je master en je civiel effect, dan heb je toegang tot de toga-beroepen zoals rechter, advocaat en officier van Justitie (OM). Vanzelfsprekend zullen je mogelijkheden op de arbeidsmarkt duidelijk worden vergroot als je zowel op juridisch als op economisch gebied goed uit de voeten kan. De opleiding Recht en Economie is namelijk breed, maatschappelijk relevant en heel concreet.

Waarom Rechtsgeleerdheid - Economie in Leiden?

  • Je leert bij de opleiding Rechtsgeleerdheid alles over nationaal, Europees en internationaal recht van inspirerende docenten die vaak zelf werken als rechter, advocaat, notaris of (bedrijfs)jurist.
  • Je kunt je studie verbreden door bijvoorbeeld een vreemde taal te leren, stage te lopen bij de beste juridische partners van de faculteit of deel te nemen aan een internationaal uitwisselingsprogramma.
  • Onze excellente voorzieningen, zoals de Moot Court-zaal, de juridische bibliotheek en ons ijzersterke internationale netwerk, staan ook tot jouw beschikking.

Houd me op de hoogte!

Wil je meer weten over deze opleiding (of andere opleidingen van de Universiteit Leiden)? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte met nieuws en voorlichtingsactiviteiten van deze opleiding(en).

Naar het formulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.