Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Opening Kees Schuyt handbibliotheek

Prof. dr. mr. Kees Schuyt schonk in 2013 een deel van zijn wetenschappelijke literatuur aan het Centrum Regionale Kennisontwikkeling van Faculteit Campus Den Haag. Hiermee werd het mogelijk om een handbibliotheek voor de duale promovendi van het centrum in te richten. Deze werd op 6 september 2013 officieel geopend.

Prof. Schuyt sprak bij de opening zijn waardering uit voor het duale concept van promoveren en het speciaal ontwikkelde opleidingsprogramma voor duale promovendi. Daarin neemt het item wetenschappelijke kwaliteit en integriteit een belangrijke plaats in. Prof. Schuyt gaf daarover een presentatie en putte daarbij uit zijn rijke ervaring, onder andere als voorzitter van de commissie Onderzoeksgegevens van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Met de handbibliotheek wordt bijgedragen aan het unieke concept van de wetenschappelijke ambiance van het centrum waarin de duale promovendi aan hun onderzoek kunnen werken. De collectie omvat een groot aantal titels uit verschillende wetenschapsdisciplines, zoals (wetenschaps)filosofie, sociologie, criminologie, rechtsgeleerdheid en politiek en bestuur.

De promovendi, directeur en medewerkers zijn dan ook erg dankbaar voor deze schenking van prof. Schuyt. Als dank is de bibliotheek naar hem vernoemd. Het is de bedoeling dat de handbibliotheek blijft groeien, ook met titels uit andere wetenschapsdisciplines, door donaties en suggesties van de duale promovendi.

In de bibliotheek kan rustig gelezen worden op een bank of aan tafel en er kunnen (thema)bijeenkomsten met max. 8 deelnemers worden gehouden. Ook is er een universitaire werkplek aanwezig voor de promovendi, (gast)hoogleraren van het centrum en (buitenlandse) bezoekers.

Prof. dr. mr. Kees Schuyt en dr. Adriaan in 't Groen tijdens de opening van de handbibliotheek

Laatst Gewijzigd: 21-02-2014