Kiezen maar! Drie introductieweken voor studenten Universiteit Leiden

Leiden of Den Haag? Nederlands of Engels? Die twee vragen bepalen welke introductieweek aankomende studenten van de Universiteit Leiden het beste kunnen kiezen: EL CID, HOP of OWL.

Een spannende nieuwe stap in je leven; je studententijd. Wij willen er voor zorgen dat jouw studententijd op een spetterende wijze gaat beginnen, daarom organiseren wij verschillende introductieweken. Tijdens een introductieweek word jij wegwijs gemaakt in je nieuwe stad, leer jij je studiegenootjes kennen en kun jij je oriënteren op het studentenleven. Check hieronder welke week het best bij jou past.

EL CID

Leiden - Nederlands - 15 t/m 19 augustus

Als je in Leiden gaat studeren is de EL CID-week niet te missen! Tijdens deze vijf dagen leer je de stad kennen waar je de komende jaren veel tijd gaat doorbrengen. Je maakt op een leuke manier kennis met je studie, medestudenten en je faculteit en daarnaast kun je de hele week terecht op álle studentenverenigingen.

Website El CID

HOP

Den Haag - Engels - 22 t/m 26 augustus

Als je gaat wonen en studeren in Den Haag aan de Universiteit Leiden, kun je deelnemen aan de The HOPweek! Het is een programma voor alle Nederlandse en internationale studenten in Den Haag. Je bezoekt je nieuwe faculteit en ontmoet studenten van de verschillende opleidingen. Je maakt kennis met alle studenteninitiatieven en leert het Haagse nachtleven kennen.

Website HOP

OWL

Leiden - Engels - 29 augustus t/m 2 september

De OWL-week is de officiële internationale introductieweek van Leiden. Deze week is bedoeld voor alle internationale studenten in Leiden, zowel internationale bachelors, master- als uitwisselingsstudenten. Je maakt kennis met het leven als student in Leiden en met de Nederlandse taal en cultuur.

Website OWL

Start je Toekomst: Introductiedag

Leiden - 9 juli

Ga je als eerste van je familie naar de universiteit? Of ga je in Leiden, of Den Haag studeren, maar ben je niet in Nederland opgegroeid waardoor het Nederlandse onderwijs nieuw voor je is? De Universiteit Leiden verwelkomt je graag met een speciaal introductieprogramma. Hierin maak je kennis met de universiteit, met studeren, en met andere medestudenten. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om je thuis te gaan voelen en succesvol te worden in deze voor jou nieuwe wereld. Het programma is gratis en het is mogelijk om een verzorger mee te nemen.